PĂCĂTUIEȘTE CU GÂNDUL. Dezastru! André Rieu se-ntoarce la București

PĂCĂTUIEȘTE CU GÂNDUL. Dezastru! André Rieu se-ntoarce la București
Publicat: 26/11/2015, 17:58

ÎN AER LIBER: moldovenii te-nconjoară, Moș Crăciun lovește de-a dreptul. Plus: cum poți să te deghizezi în hipster(iță), dacă ești jandarm

După ce-a început să dea târcoale prin diferite reclame, Moș Crăciun aterizează forțat, sau măcar prematur, în Piața Universității, unde, vineri, se deschide Bucharest Christmas Market. De vânzare e cam ce ți-ai putea închipui, țoacle tradiționale, plus întăritoare pentru părinții degerați. Dacă Moș Crăciun nu e prin zonă, poți s-o arzi cu spiridușii la, evident, Căsuța lui Moș Crăciun. Nu ne-ntreba ce-i cu ăștia, că n-am avut plăcerea.

În cazul în care afli pe pielea ta că elfii mușcă, regrupează-te către Piața Rosetti, fiindcă în Dianei 4, templul hipsterilor, e din nou Yard Sale. Jandarmii care vor să se pună bine cu manifestanții se pot deghiza operativ în hipster(iță) cu boarfele disponibile, plus accesorii și bijou-uri – sau cel puțin asta a tot fost la trecutele ediții.

În fine, invazia moldovenească de care vorbeam e la Muzeul Țăranului, cu titlul Târg din Basarabia. Începe vineri și printre altele, de pe 29 noiembrie sunt filme din sau despre Republică. În rest, puteți servi diferite bucate moldovenești și, bineînțeles, la cum se-anunță vremea, mult noroi.

Appetizer: Becul lui Cobileanschi pe YouTube

CONCERTELE: proto-manele, André Rieu și un chitarist la locul lui

Bomba bombelor cade însă la Berăria H, unde, vineri, se (re)produce Formația Azur, regii proto-manelelor, precursori în anii ’80, azi un fel de strigoi muzicali. Dracu’ știe dacă mai găsești bilete, fiindcă alea de 25 de lei erau deja epuizate miercuri, când căutam evenimente, mai rămăseseră numai cele de 15. E și un formular de rezervare online, în care bineînțeles poți să-ți înscrii dușmanii, cu e-mail și mobil pentru confirmare, dar te lăsăm să-l găsești singur(ă). Dacă nu-ți e pe plac Azur, poftește un alt anunț, față de care încercăm în zadar să ne stăpânim pornirile mizerabile, deși e un eveniment în beneficiul victimelor din Colectiv: André Rieu dă autografe unde altundeva decât la Mall, la Băneasa, pe propriul CD „Live în București”, vineri, de la ora 15.00. Donează 49,90 lei direct în contul victimelor – nu ne-ar fi rușine! – și o să salvezi o bucățică de planetă, din care e făcut plasticul din care e făcut, la rândul lui, CD-ul. Plus câteva perechi de urechi care ar fi ajuns piftie, la fel de prematur ca aterizarea lui Moș Crăciun în Piața Universității.

Sau ia CD-ul și fă-i-l cadou lui Valeriu Zgonea. Dacă te duci cu el la yard sale-ul din Dianei mănânci bătaie.

În fine, după toate peripețiile astea, e cazul să-ți recomandăm și un om serios, Gabriel Bianco. Parcă ți-am mai zis câte ceva despre chitară clasică aici, dar ăsta e ultimul eveniment din Serile de Chitară, care durează de o lună. Bianco e tânăr și premiat și va fi prezent sâmbătă, de la ora 19.00, „pe scena sălii de concerte «George Enescu» a Universității Naționale de Muzică din București” (în traducere din limba organizatorilor: „la Conservator”). Programul: Manuel Ponce și Joaquin Turina, Francisco Tárrega și Napoleon Coste.

LA CINEMA: Spielberg, „Poveste de dragoste” și Zilele Filmului Polonez

După nu foarte lăudatul Bond care a avut premiera săptămânile trecute, ultimul Spielberg e o gură de aer pentru amatorii de suspans: în „Podul spionilor”, Tom Hanks e nu spion, ci avocatul trimis de americani să negocieze preluarea unui pilot de avion U-2 doborât de ruși. Prăjitură pentru cinefili: scenariul e scris de frații Coen (împreună cu un domn pe nume Matt Charman). Cristina Iacob, cea care a spart box office-ul românesc anul trecut cu „#Selfie”, revine anul ăsta, dar cu o comedie romantică, „Poveste de dragoste”, care se învârte în jurul lui Dragoș Bucur, omul care ar merita mai multe roluri în filmele românești, deși a avut destule. În momentul în care scriem toate astea vizionarea încă n-a avut loc, dar din promo pare că va fi altfel sau altceva decât „#Selfie”-ul cu adolescenți, vândut la vremea respectivă, și nu fără motiv, drept noul „Liceenii”. Și în fine, dacă vrei ceva mai nișat, Zilele Filmului Polonez (27-29 decembrie, Elvira Popescu) e genul de festival care-ți folosește dacă te consideri inferior fiindcă ai rămas la Wajda. Filmele sunt numai din 2014 și anul ăsta tema e: despre curaj. Subiectele, la grămadă: primul transplantist de inimă din Polonia, un colonel comunist care se face spion CIA, revolta din ’44 împotriva nemților și altele asemenea. Vezi mai multe despre program AICI.

Trailerul la „Poveste de dragoste”

LA TV: Frank Underwood i-a pus gând rău lui Capatos

Dacă ai scăpat teafăr din ghearele lui André Rieu și ale elfilor lui Moș Crăciun, vineri te poți tolăni pe canapea la ora 21.55, când pe Digi Film începe „Inglorious Basterds”-ul lui Tarantino. E filmul care l-a măscărit definitiv pe Hitler și l-a impus pe Cristoph Waltz, omul care mănâncă ștrudele cum devorează tarantula muște. Tot vineri, la ora 23.00, poți alege între o poveste prea melo și una prea dură, ambele oscarisite – „Eternal Sunshine of the Spotless Mind” pe TV1000 și „Boys Don’t Cry” pe Filmcafe. Sâmbătă, în lipsă de altceva mai bun, la ora 20.25 găsești pe AXN Spin „Star Wars: The Legacy Revealed”, un documentar despre impactul cultural al Războiului Stelelor, dacă nu preferi să te împiedici de „Avatar”, pe PRO TV, la 20.30. Altfel, „Pacientul englez”, o vechitură (deja – din 1996) îți face cu ochiul la 20.50, pe Paramount, și are nouă Oscaruri. Ca să pomenim măcar odată și TVR HD în rubrica asta, o să-ți spunem de „Apa caldă de sub podul roșu”, o comedie japoneză, de la ora 22.30. Și cu asta ne mutăm duminică, atunci când ne e imposibil să rezistăm să jubilăm, a câta oară?: „Lebowski” (Paramount, 21.00). La ora 22.30, pe Cinemax, ar mai fi „Mandarine”, un film făcut în Estonia despre războiul gruzino-abhaz, cu nominalizări pe la case mari.

În fine, deși nu e despre week-end, nu putem să nu terminăm cu „House of Cards”, de luni până joi, la PRO TV, de la ora 23.00. A început miercuri, 25 noeimbrie și, la câte surse ca să vezi serialul au existat până acum, ar trebui să ținem un ochi pe ratinguri, fiindcă Frank Underwood se bate cu Capatos și Mădălin Ionescu. Dincolo de faptul că e clar personajul pozitiv în compania asta, să sperăm că serialul o să meargă bine, ca să încurajeze televiziunile să ne dea mai puțin gunoi la ora aia.

Big Lebowski: sperie-ți copilul arătându-i ce poți păți dacă-ți bați joc de temă. Sau mai bine nu

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Devine ILEGAL în România. Legea e adoptată. Se aplică din 28 aprilie pentru toată lumea
Codul Rutier. Situația în care și pasagerii riscă dosar penal
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Regele Charles al III-lea este „mai bolnav decât lasă să se vadă”