Păcătuiește cu Gândul! Leo diCaprio a fost sfârtecat de un urs Grizzly la Mall

Păcătuiește cu Gândul! Leo diCaprio a fost sfârtecat de un urs Grizzly la Mall
Publicat: 21/01/2016, 17:42

DE OCOLIT, CĂ ASTA-I MAI IMPORTANT: Piața Victoriei, unde pensionarii sărbătoresc duminică Unirea. Ăia militari!

Duminică, ferește-te de Piața Victoriei, că pensionarii militari anunță ceva numit „Unirea 2016″. Sau, dacă vrei să te unești, du-te acolo. Deși pe Facebook evenimentul e descris așa: „Cea mai mare aplicație a cadrelor militare în rezervă și în retragere din istoria României – pentru mulți (având în vedere vârsta biologica), probabil ultima…” Se anunță minus 19 grade, parțial noros. Treaba ta.

CONCERTELE: Pian tratat cu scoci și lăută tratată cu Jarmusch

Îți place, nu-ți place, o să trecem peste Minculescu&Iris și Damian&Brothers și o să decretăm că week-endul ăsta, muzica din București e în zodia hipsterelii. Pentru început, un tip interesant, pe care nu l-am ascultat live, Mischa Blanos. Pianist din Berlin, care face diferite chestii cu pianul (de pildă, îi lipește corzile cu scoci – asta se cheamă „tratat”). E la intersecția dintre jazz, avangardă și muzică contemporană și se aude în Studio (Moșilor 95), sâmbătă, de la ora 22.00.

Dar, dac-ai chef de hipstereală maximă, unde s-o găsești altundeva decât în Control? Că e maximă dovedește faptul că e programată duminică (ora 20.00), în ziua când nici hipsterii nu îndrăznesc să-nfrunte gerul. Un tip pe nume Jozef van Wissem, compozitor minimalist și interpret la lăută, ține un recital și, cum a lucrat cu Jim Jarmusch, după aceea e proiecție cu „Only Lovers Left Alive”, ultimul film al regizorului. Cu soundtrack, evident, de omul cu trei v-uri, dintre care unul dublu, în nume. Bonus (în film, nu în club): Tilda Swinton, englezoaica aia care joacă ticăloase în toate filmele americane.

EVENIMENTELE: Cutremur în lumea modei! Yard Sale în alt yard

Că tot suntem la capitolul hipsteri, știi probabil că yard sale e un fel de talcioc organizat de astfel de cetățeni, constând mai ales în țoale. De data asta te poți duce sâmbătă și duminică, în Sborului 2, într-o chestie hipioată pe nume Jacques Pot, care are un „nu știu ce”. În cazul nostru, „nu știu ce-ul” era o bere albă atât de obscură, încât i-am uitat numele. Dar foarte gustoasă.

Curios e faptul că Yard Sale, care are și site la Yard-Sale.ro, s-a mutat din Dianei 4. Fă tu investigații pe tema asta, dacă ai chef.

LA CINEMA: Leo diCaprio sfârtecat, Michael Caine și Harvey Keitel, babalâci

Dacă ai boală pe Leo diCaprio – și pentru asta ajunge să te fi uitat săptămâna trecută la „Titanic”, că precis a fost la TV -, filmul ăsta, adică „Legenda lui Hugh Glass”, e de tine. Leo e sfârtecat la începutul lui de un urs Grizzly în Munții Stâncoși, așa că nu ne rămâne decât să-ți spunem că regia e semnată de Alejandro González Iñárritu, trei Oscaruri. Partea proastă e că Leo se târăște 300 de kilometri după aia, probabil tot filmul.

Trecem mișelește peste colaborările cu Scorsese, care au făcut din Leo un mare actor (mârâieli mirate), și ne mutăm la o treabă mai cumsecade, „Tinerețe”, a lui Sorentino, omul care ne-a năucit cu „La grande bellezza” acum vreo doi-trei ani. Michael Caine și Harvey Keitel sunt doi babalâci celebri, unul dirijor și deprimat, celălalt, regizor și deprimat. Cum pentru chestia asta era nevoie și de o babă, cea care-i provoacă depresia lui Harvey e Jane Fonda. Dacă toate astea nu-ți convin, află că poți s-o vezi în film și pe Mădălina Ghenea-n pielea goală.

„Tinerețe” are același director de imagine ca „La grande bellezza”, Luca Bigazzi. Omul era supărat că el a filmat ceva urât la Roma și toată lumea a zis că e superb

LA TV: Dumnezeu sau Darwin? Hannah sau surorile ei?

Vineri, de la ora 21.00, Cinemax dă „Procesul maimuțelor”, un Stanley Kramer vetust, cu Spencer Tracy și Frederich March. Ți-l recomandăm fiindcă tema e fix de-acum, din secolul al XXI-lea: Dumnezeu sau Darwin? De la ora 23.00, Sundance programează „Wolfpack”, un documentar pe care nu l-am văzut, dar cu o poveste interesantă: doi frați izolați într-un apartament din Manhattan află despre lumea din jur doar cu ajutorul unor filme pe care le urmăresc. S-ar putea ca treaba asta să te intereseze dacă îți spunem că te uiți acum în laptop la ce-am scris noi, ca peștele-n acvariu.

Ca să rămânem la documentare, sâmbătă, poți încerca pe Filmbox Premium, de la ora 19.30, „Herbie Hancock”, despre un pianist de jazz cât Coloana Infinitului: evident, Herbie. Dacă te sperie jazz-ul, află că apar și Aguilera, Santana, Sting sau Annie Lennox. În cazul în care n-ai văzut „Omul-pasăre”, poreclit cu duioșie de mâncătorii de torrente „Birdman”, te muți pe HBO Comedy la 22.00, ca să înțelegi de ce a meritat, sau nu a meritat, patru Oscaruri. Ar mai fi, de la 23.15, pe Digi Film, un film deosebit de prost, recomandabil ca să vezi cât de prost poate juca Marcel Iureș în filmele proaste de la Hollywood: „Pacificatorul”. Filmul e atât de prost, încât până și George Clooney joacă prost (deși era în 1997), iar Nicole Kidman nici măcar nu seamănă cu Nicole Kidman (deși era tot în 1997).

Duminică, AMC (cine are chestia asta în România?) programează de la 20.10 un Woody Allen emblematic, „Hannah și surorile ei”. Hannah, alias Mia Farrow, e fată bună, are o căsnicie bună, copii buni și o viață bună, cu excepția faptului că cele două surori îi explică tot timpul cât de luzeriță și retardă e, după care îi cer bani împrumut sau o altă formă de ajutor. Prin cadru mai trec Michael Caine, Max von Sydow, Carrie Fisher, Julia Louis-Dreyfus, John Turturro și, evident, Woody. Cine n-are în familie de-ăștia?

Precis ai dansat pe Herbie Hancock, chiar dacă nu știi de el:

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni