Papa Francisc le-a cerut filipinezilor să fie „misionarii în Asia” ai Bisericii Catolice

Papa Francisc le-a cerut filipinezilor să fie misionarii în Asia ai Bisericii Catolice
Publicat: 18/01/2015, 12:21
Actualizat: 18/01/2015, 14:08

Papa a adus un omagiu, în predica sa, figurii venerate în Filipine a Santo Nino – Pruncul Isus. „Fie ca Pruncul Isus să continue să-i binecuvânteze pe filipinezi și să-i susțină pe creștinii din această mare națiune în vocația lor de a fi martori și misionari ai bucuriei Evangheliei, în Asia și peste tot în lume”, a spus el.

„Filipinele sunt principala țară din Asia. Este un dar de la Dumnezeu, o binecuvântare! Dar este și o vocație! Flipinezii sunt chemați să fie misionari ai credinței în Asia”, a îndemnat el.

Potrivit cardinalului din Manila Luis Antonio Tagle, Papa Francisc i-a mărturisit în timpul călătoriei că el vede „Asia ca pe viitorul Bisericii”.

Francisc ar dori ca creștinismul să se dezvolte în China.

În această ultimă predică a turneului său triumfal, Papa a criticat corupția, conformismul, risipa, amenințările la adresa mediului și, din nou în această călătorie, „atacurile insidioase” la adresa familiei.

Într-o prezentare foarte critică a societății contemporane, Francisc a apreciat că „omul a desfigurat frumusețea naturii”. „El a distrus, de asemenea, unitatea și frumusețea familiei noastre umane, creând structuri sociale care întrețin sărăcia, ignoranța și corupția”, a continuat Papa.

El a denunțat „marea amenințare în planul lui Dumnezeu asupra noastră”, care vine „din minciuna căreia părinte-i este demonul”. Acesta „își ascunde adesea capcanele în spatele aparențelor sofisticării, atracției de a fi «modern», «ca toată lumea». El ne distrage prin iluzia plăcerilor efemere, petreceri superficiale ale timpului. Iar noi irosim, atunci, darul lui Dumnezeu folosind gadgeturi”, a avertizat el.

Francisc a subliniat „importanța protejării familiilor noastre”. „Din nefericire, familia are mare nevoie să fie protejată de atacurile insidioase și programele contrare a tot ceea ce noi considerăm adevărat și sacru, tot ceea ce există mai frumos și mai nobil în cultura noastră”, a continuat el, referindu-se la legislația privind avortul, eutanasia, boietica și căsătoria între persoane de același sex.

„Ar trebui să privim fiecare copil ca pe un dar ce trebuie primit, prețuit și protejat. Și ar trebui să avem grijă de tineretul nostru, nepermițând să-i fie furată speranța și să fie condamnat să trăiască în stradă”, a subliniat el, revenind asupra dramei copiilor străzii pe care a denunțat-o duminică dimineața.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase