Pedeapsă cu închisoare pentru tânăra care și-a împins prietena de pe un pod de 60 de metri: „Să stea după gratii, cât a stat și fiica mea în spital” VIDEO

Pedeapsă cu închisoare pentru tânăra care și-a împins prietena de pe un pod de 60 de metri: „Să stea după gratii, cât a stat și fiica mea în spital VIDEO
Publicat: 28/03/2019, 14:30

Taylor Smith era așteptată să iasă din instanță miercuri cu o sentință de 60 de zile de arest la domiciliu, 38 de zile de muncă în folosul comunității și 30 de zile de serviciu comunitar. În schimb, Genelle Holgerson, mama lui Jordan Holgerson, a cerut judecătorului să „o forțeze” pe Smith să „petreacă atâtea zile în închisoare” cât a petrecut fiica sa pe un pat de spital, în timp ce se recupera în urma incidentului.

Printr-o răsturnare de situație, judecătorul s-a opus acordului de pledoarie planificat și a trimis-o pe Smith la închisoare timp de 48 de ore.

După ce își va termina sentința, Smith va trebui să servească încă 38 de zile de muncă în folosul comunității.

Condamnarea vine la o săptămână după ce Smith și-a recunoscut vinovăția la acuzația de neglijență criminală, care este considerată o contravenție majoră, pedepsită cu până la un an de închisoare și cu o amendă maximă de 5.000 de dolari.

Smith, în vârstă de 18 ani, a împins-o pe Jordan Holgerson de pe un pod din Parcul Regional Moulton Falls din apropierea orașului Vancouver, Washington, pe 7 august 2018.

Jordan Holgerson, la vârsta de 16 ani, a căzut echivalentul a trei etaje. A suferit „răni semnificative”, inclusiv șase coaste rupte, un plămân perforat și bule de aer în piept, au spus autoritățile.

Incidentul a fost filmat cu telefonul mobil și a devenit viral pe rețelele de socializare.

„Taylor nu este o persoană rea, are o inimă mare”, spune bunica lui Smith, Debbie McEldowney, pentru ABC News. „Ea a vorbit fără sfârșit despre Jordan și cât de rău s-a simțit atunci când a plecat la spital imediat după incident”, continuă Debbie.

Potrivit plângerii inițiale depuse anul trecut la tribunalul din Clark County, Jordan Holgerson a declarat autorităților că Smith a fost cea care a împins-o accidental. Smith a recunoscut că a împins-o pe Jordan Holgerson de pe pod, însă le-a spus autorităților că a făcut-o în încercarea de a o ajuta pe prietena sa să-și depășească frica de înălțimi.

Într-un interviu exclusiv cu ABC News, Smith a spus că nu a luat în considerare repercusiunile în prealabil.

„Ea a vrut să sară, dar era speriată și mi-a cerut să-i dau un impuls. Nu m-am gândit la consecințe”, a declarat Smith. „Am crezut că va fi bine”, continua tânăra.