PERLE BAC 2013. Ce spun elevii la ieșirea din Examenul de Bacalaureat. „Subiectele au fost foarte ușoare, dar noi am făcut varză”

PERLE BAC 2013. Ce spun elevii la ieșirea din Examenul de Bacalaureat. Subiectele au fost foarte ușoare, dar noi am făcut varză
Publicat: 04/07/2013, 12:23
Actualizat: 02/02/2019, 08:36

În vreme ce unii liceeni se străduiesc zilele acestea să obțină note cât mai mari la probele scrise de la Examenul de Bacalaureat, alții mărturisesc senini că nu vor decât să obțină „un cinci”.

Reporterii gândul au stat de vorbă cu proaspeții absolvenți de clasa a XII-a pentru a aflat cât de dificile li s-au părut subiectele de la proba obligatorie a profilului.

Astfel, tinerii de la Liceul Teoretic Alexandru Ioan Cuza au mărturisit că proba de matematică a fost „atât de banală încât nu le-a venit să creadă”.

Pe de altă parte, cei de la Liceul Teoretic „Nichita Stănescu”, deși au ieșit cu zâmbetul pe buze din examen, au recunoscut că nu s-au descurcat grozav.

„Subiectele au fost foarte ușoare, dar noi am făcut varză”, a povestit o tânără.

Colegii ei însă au arătat că nu vor notă mare, „un cinci” fiind suficent.

„Am ieșit din examen, my friend, sper să iau cinciul. Adică ce era ușor era ușor, ce era greu era greu, nu știu cum să-ți zic”, a explicat un alt candidat.

Puține PERLE la BAC 2013 vor mai apărea anul acesta în presă, după ce ministrul Pricopie le-a cerut inspectorilor școlari să transmită centrelor de corectare să nu mai dea publicității listele de PERLE. Cu toate acestea, după ce la subiectul trei la examenul de BACALAUREAT 2013 a picat poezia, PERLELE au început să curgă direct din curtea școlii.

Prima greșeală din categoria PERLE BAC 2013 a fost spusă de un elev care a dat examenul de BACALAUREAT 2013 la Centrul German Goethe, care, ieșind bucuros din sală, s-a lăudat că a scris, la subiectul trei la proba de Limba și Literatura Română, poezia Plumb, scrisă de Tudor Arghezi, când, de fapt, poezia este scrisă de George Bacovia. „Eu am scris la trei >, de Tudor Arghezi și am insistat că e scrisă de Arghezi. De patru ori am repetat”, a spus elevul, la ieșirea din examen.

PERLE BAC 2013 – Gafele elevilor la proba de Română: „Pisi, ne vedem în toamnă” și „Plumb” de Tudor Arghezi