Peste 20 de concerte și 500 de muzicieni invitați, la Festivalul „Enescu și muzica lumii”

Peste 20 de concerte și 500 de muzicieni invitați, la Festivalul Enescu și muzica lumii
Publicat: 05/08/2014, 18:03
Actualizat: 03/04/2019, 04:15

Astfel, în colaborare cu stagiunea „Vara Magică” organizată la București, „Enescu și muzica lumii” va aduce în fața publicului cele mai bune orchestre de tineret din România, Franța, Moldova și Spania, alături de care vor evolua soliști de renume internațional.

Seria de concerte „Capodopere ale muzicii de cameră” va continua să impresioneze publicul și la actuala ediție. Pe scenă se vor reuni mai mulți instrumentiști români, care desfășoară cariere de succes în străinătate, alături de importante personalități artistice din România, adevărate repere ale vieții concertistice.

„Generația Mileniului III”, linia de concerte care aduce de câțiva ani în prim-plan tinere talente muzicale din România, va avea la această ediție o tot mai importantă componentă internațională, contribuind la starea de competiție care a fost dintotdeauna pe placul publicului.

Momentele de maximă atracție rămân concertele simfonice, orchestrele naționale de tineret din România, Franța, Moldova și Spania putând fi ascultate atât la București, cât și la Sinaia, România fiind singura țară reprezentată de trei orchestre: Orchestra Română de Tineret, pregătită și dirijată de Cristian Mandeal, Orchestra Romanian Sinfonietta, pregătită și dirijată de Horia Andreescu, solistă Elisabeth Leonskaja, și Orchestra Junior, condusă de Gabriel Bebeșelea, solistă Maria Marica.

Festivalul Internațional „Enescu și muzica lumii” constituie deja un reper al vieții culturale, a cărui zonă de interes a depășit deja aria regională a celor mai importante stațiuni montane din România, sălile arhipline ale evenimentului având un public compus în mare parte din melomani veniți de peste hotare, special pentru aceste concerte.

Festivalul Internațional „Enescu și muzica lumii” este organizat de Primăria Sinaia, Centrul Național de Artă „Tinerimea Română”, Fundația „Prietenii muzicii-Serafim Antropov” și este un proiect cultural finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase