Placido Domingo, acuzat de hărțuire sexuală / Secretul „cunoscut de toată lumea” al tenorului de 78 de ani, dezvăluit de nouă femei

Redactor:
Silviu Bănilă
Placido Domingo, acuzat de hărțuire sexuală / Secretul „cunoscut de toată lumea” al tenorului de 78 de ani, dezvăluit de nouă femei
Celebrul tenor Placido Domingo, în vârstă de 78 de ani, este acuzat că a forțat mai multe femei să aibă relații intime cu el și - uneori - le-a pus bețe în roate unor femei, după ce i-au refuzat avansurile.

Domingo este directorul Operei din Los Angeles și a câștigat mai multe premii Grammy, scrie foxnews.com.

Acuzatoarele sale au declarat că acesta deține însă „un secret cunoscut de toată lumea” din anturajul său: Domingo ar fi un hărțuitor sexual.

Opt cântărețe și o dansatoare au declarat pentru AP că au fost hărțuite sexual de superstarul spaniol, care este căsătorit. Abuzurile sale ar fi fost săvârșite la sfârșitul anilor 1980, în diverse companii artistice, unde avea funcția de manager.

O femeia a spus că Domingo i-a băgat mâna sub fustă și alte trei au fost obligate să-l sărute pe buze – într-o cabină de schimb, o cameră de hotel și la o întâlnire formală.

„Un prânz de afaceri nu este ceva ieșit din comun”, a declarat una dintre cântărețe. „Cineva care încearcă să te țină de mână în timpul unui business lunch este un lucru ciudat – sau cineva care îți pune mâna pe genunchi. Mă atinge ori de câte ori avea ocazia și mă săruta”.

Dincolo de cele nouă femei, alte doamne au declarat că au fost puse într-o situație „incomodă” de Domingo.

Domingo nu a răspuns direct acuzațiilor, dar a prezentat o declarație oficială: „Acuzațiile acestor persoane necunoscute datează de acum 30 de ani și sunt foarte dureroase și neadevărate.

Totuși, este dureros să aud că am deranjat – probabil – pe cineva – indiferent de cât timp a trecut de atunci și indiferent de intențiile mele cele mai bune. Am crezut că toate interacțiunile mele au fost consensuale. Cei care mă cunosc știu că nu aș răni pe nimeni.

Totuși, recunosc că regulile și standardele din prezent pot fi foarte diferite de cele din trecut. Am fost binecuvântat și privilegiat să am o carieră de peste 50 de ani în operă și o să servesc în continuare cele mai înalte standarde”.

Șapte din cele nouă femei au declarat pentru AP că au simțit presiuni asupra carierelor, deoarece l-au respins pe Domingo.

Doar una dintre cele nouă femei a dorit să-și divulge numele – Patricia Wulf, o mezzo-soprană care a cântat cu Domingo la Opera din Washington.

Altele au cerut anonimitate, deoarece lucrează în domeniu și se tem de răzbunarea tenorului.

Una dintre presupusele victime a declarat că a făcut sex cu Domingo de două ori, inclusiv într-un hotel din LA.

La Opera din Washington, unde Domingo a fost director general timp de 15 ani, mezzo-soprana Patricia Wulf susține că a devenit „ținta” aceleași întrebări „șoptite” din partea artistului. „Patricia, trebuie să mergi acasă diseară?”

O dansatoare a declarat: „A făcut multe lucruri greșite. S-a folosit de putere, a hărțuit femei, le-a pus într-o poziție de vulnerabilitate. Oamenii au renunțat la afaceri și au fost „șterși” din calcule, deoarece s-au supus sau nu presiunilor sale”.

Inchide