„Planeta Maimuțelor: Revoluție”, lider în box office-ul nord-american a doua săptămână consecutiv – TRAILER

Planeta Maimuțelor: Revoluție, lider în box office-ul nord-american a doua săptămână consecutiv - TRAILER
Publicat: 21/07/2014, 10:51
Actualizat: 01/02/2019, 11:16

Regizat de Matt Reeves, filmul „Planeta Maimuțelor: Revoluție” îl prezintă în rolul principal pe Andy Serkis, care revine în rolul lui Caesar, o maimuță evoluată genetic, liderul unei armate de maimuțe și primate care s-au refugiat în pădurile din jurul orașului San Francisco. Atunci când primatele sunt amenințate de un grup de oameni, supraviețuitori ai unei epidemii care a făcut ravagii pe plan mondial în urmă cu zece ani, în ambele tabere apar grupări profund divizate, care cer fie reinstaurarea păcii, fie declanșarea unui război care să determine specia dominantă de pe Terra. Filmul îi mai are în distribuție pe Gary Oldman, Keri Russell, Jason Clarke, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano și Kirk Acevedo.

Thrillerul „Noaptea Judecății: Anarhia/ The Purge: Anarchy”, de James DeMonaco, intră în clasament direct pe locul al doilea, cu încasări de 28,3 milioane de dolari, de vineri până duminică. Această continuare a succesului de casă „The Purge: Noaptea judecății” (2013) explorează într-o nouă intrigă palpitantă evenimentele petrecute în unica noapte din an când, timp de 12 ore, orice crimă rămâne nepedepsită. Filmul este centrat pe povestea unui bărbat (Frank Grillo), hotărât să profite de Noaptea judecății pentru a răzbuna moartea fiului său. El va ajunge să ajute mai multe persoane să supraviețuiască acestei nopți când totul este permis.

Filmul de animație „Avioane: Echipa de intervenții/ Planes: Fire & Rescue” se situează pe locul al treilea în box office, după primul weekend de proiecție, cu încasări de 18 milioane de dolari. Când marele campion la curse aeriene Dusty Crophopper (cu vocea lui Dane Cook) află că motorul său a suferit defecțiuni grave și că nu va mai putea concura, lumea pare că s-a sfârșit pentru el. Dar inimosul Dusty își va da seama în curând că nu are niciun rost să dispere pentru că inițiativa, curajul său și exemplul pozitiv dat celor din jur pot în continuare schimba lumea. Împreună cu o trupă de trăsniți, eroul se aruncă într-o periculoasă luptă cu incendiile izbucnite în jurul regiunii unde a copilărit.

Comedia „Sex Tape”, de Jake Kasdan, se află pe locul al patrulea, cu încasări de 15 milioane de dolari, de vineri până duminică. Jay (Jason Segel) și Annie (Cameron Diaz) sunt căsătoriți și încă îndrăgostiți unul de celălalt, dar după zece ani de căsnicie și doi copii, pasiunea s-a mai estompat. Pentru a condimenta monotonia vieții de cuplu, ei se hotărăsc să se filmeze în timpul unei partide-maraton de sex, în care să folosească toate pozițiile descrise în cartea „The Joy Of Sex”. Părea o idee grozavă, dar asta numai până în momentul în care au descoperit că înregistrarea lor riscă să devină publică. Cuprinși de panică, ei își petrec toată noaptea încercând să dea de urma înregistrării, să coopteze niște prieteni, să-l păcălească pe șeful lui Annie – doar pentru a-și recupera filmul, dar și reputația și, cel mai important, mariajul.

Filmul SF „Transformers: Exterminarea”, regizat de Michael Bay, ocupă poziția a cincea în clasament, cu încasări de 10 milioane de dolari. După evenimentele din „Transformers 3”, rasa umană încearcă să se refacă, iar Autoboții și Decepticonii au dispărut cu toții de pe fața Pământului. Însă un grup influent de oameni de afaceri și cercetători, convinși că este cazul ca oamenii să învețe ceva din incursiunile Transformerilor pe Terra, forțează limitele tehnologiei dincolo de ceea ce poate fi controlat, în vreme ce Pământul devine centrul de interes al unei amenințări străvechi a Transformerilor. „Transformers: Exterminarea” este parțial filmat în China, în regim de coproducție între Paramount Pictures și compania chineză de stat China Movie Channel. Pe lângă distribuția hollywoodiană – Nicola Peltz, Jack Reynor, Sophia Myles, Stanley Tucci și Kelsey Grammer -, în film au jucat și actori din China, printre care Li Bingbing.

Comedia „Tammy”, de Ben Falcone și cu Melissa McCarthy și Susan Sarandon în rolurile principale, se situează pe locul al șaselea în box office-ul nord-american, cu încasări de 7,6 milioane de dolari. După ce și-a pierdut slujba și a aflat că soțul o înșală, Tammy (Melissa McCarthy) pornește într-o călătorie alături de bunica ei alcoolică (Susan Sarandon), în timpul căreia redescoperă bucuria de a trăi.

Comedia de acțiune „O altă adresă de pomină/ 22 Jump Street”, de Michael Bacall, Phil Lord și Christopher Miller, coboară trei poziții și ajunge pe locul al șaptelea, cu încasări de 4,7 milioane de dolari. În această continuare a filmului „21 Jump Street – O adresă de pomină” (2012), polițiștii Schmidt (Jonah Hill) și Jenko (Channing Tatum) înfruntă de această dată provocările colegiului pentru a descoperi cine se află în spatele traficului de droguri printre studenți. Eroii vor avea de înfruntat aventuri încă și mai mari în acerba luptă pentru popularitate din frățiile studențești, vânând în același timp indicii pentru a-și duce misiunea la bun sfârșit. Dave Franco revine în distribuția filmului, iar pe afișul peliculei figurează și actorul Brad Pitt, într-o apariție specială.

Filmul de animație „Cum să îți dresezi dragonul 2/ How to Train Your Dragon 2”, de Dean DeBlois, ocupă locul al optulea în clasament, cu încasări de 3,8 milioane de dolari. Au trecut cinci ani de când vikingii și dragonii trăiesc în bună pace pe insula Berk. În timp ce prietenii lor se întrec în curse pe dragoni, Sughiț (cu vocea lui Jay Baruchel) și Știrbul (cu vocea lui Jonah Hill) cutreieră cerurile, călătorind unde nimeni din neamul lor n-a mai ajuns. Una din aventurile lor îi aduce la o peșteră plină de dragoni sălbatici conduși de un lider misterios, iar pacea este din nou pusă în pericol. Sughiț și Știrbul trebuie iarăși să lupte pentru ceea ce cred, dându-și seama că numai împreună au puterea de a schimba odată pentru totdeauna viitorul oamenilor și al dragonilor deopotrivă. Printre actorii care asigură vocea personajelor din acest film se numără Gerard Butler (Stoick cel Mare), Kristen Wiig (Ruffnut), Cate Blanchett (Valka) și Djimon Hounsou (Drago Bludvist).

Filmul „Maleficent”, cu Angelina Jolie în rolul principal, a coborât o poziție și a ajuns pe locul al nouălea, cu încasări de 3,3 milioane de dolari. Pelicula, regizată de Peter Stromberg, reprezintă o ecranizare live-action a celebrului basm „Frumoasa din pădurea adormită”, prezentat din punctul de vedere al personajului negativ. Frumoasa și tânăra Maleficent (Angelina Jolie) trăiește o viață idilică în regatul ei acoperit de păduri, visând să devină o puternică zână bună. Dar într-o bună zi, armata unui rege invadator îi atacă semenii și o trădare de temut face inima zânei să se transforme în piatră. Câțiva ani mai târziu, mânată de setea de răzbunare, Maleficent va arunca un crunt blestem asupra Aurorei (Elle Fanning), fiica succesorului la tron al regelui ce i-a pustiit regatul, dar, pe măsură ce Aurora crește, vrăjitoarea începe să se întrebe dacă nu cumva aceasta deține cheia unui viitor pașnic al întregului ținut.

Lungmetrajul „Earth to Echo”, de Dave Green, ocupă locul al zecelea în clasament, cu încasări de 3,2 milioane de dolari. Un grup de prieteni (interpretați de Astro, Ella Wahlestedt, Reese Hartwig și Teo Halm) investighează o serie de mesaje bizare pe care le primesc după ce un proiect de construcție începe în vecinătatea cartierului în care locuiesc.