Planul grandios al NASA. Ce vrea să facă cu un asteroid de 200 de km

Planul grandios al NASA. Ce vrea să facă cu un asteroid de 200 de km
Publicat: 19/01/2017, 16:05
Actualizat: 19/08/2017, 01:00

Dacă 16 Psyche va fi transportat către Pământ, doar fierul din el ar putea valora 10.000 de cvadrilioane de dolari. Valoarea sa ar putea fi suficientă pentru distrugerea prețurilor la obiectele de uz caznic, iar economia mondială ar putea suferi un colaps, notează Daily Mail.

16 Psyche este localizat pe centura de asteroizi dintre Marte și Jupiter, iar la naștere ar fi putut fi o planetă, fiind în timp distrusă de formarea sistemului solar. În prezent, a rămas doar o bucată de metal compusă din fier, nichel și un număr de alte metale inclusiv aur, platină și cupru.

Lindy Elkins-Tanton, principalul cercetător al misiunii NASA și director al University School of Earth and Space Exloration, afirmă: ,,16 Psyche este singurul obiect de acest tip pe care l-am descoperit în sistemul solar, el reprezintă singura șansă a omenirii de a vizita miezul unei planete”.

Elkins-Tanton a calculat că doar fierul din 16 Psyche valorează 10.000 cvadrilioane de dolari. Valoarea sa ar putea provoca devalorizarea produselor obținute din minerit ale guvernului și al tuturor companiilor. În cele din urmă, ar putea produce colapsul întregii economii.

NASA nu plănuiește să aducă asteroidul pe Pământ, dar cercetătorii vor analiza asteroidul pentru a afla cum s-au separat planetele în straturi în timpul formării. Misiunea va fi lansată în octombrie 2023, sonda urmând să ajungă pe asteroid în 2030.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase