Poliția a intervenit în forță la întrunirea acționarilor Mercedes. Ce dispută au trebuit să soluționeze forțele de ordine

Poliția a intervenit în forță la întrunirea acționarilor Mercedes. Ce dispută au trebuit să soluționeze forțele de ordine
Publicat: 12/04/2016, 23:14
Actualizat: 06/07/2016, 00:21

Industria auto din Germania a trecut în ultimele luni prin momente grele, mai ales după scandalul emisiilor poluante fraudate de Volkswagen.

Dar, când Daimler, compania producătoare a Mercedes și-a ținut întâlnirea anuală generală de la Berlin, poliția germană nu și-a imaginat că va trebui să intervină la o masa de tip bufet suedez.

Problemele au început în momentul în care o acționară a observat că un bărbat se servea cu mai mulți cârnați decât ea considera că era normal, au afirmat polițiștii. Mai mult femeia ar fi decarat contrariată că partenerul ei de afaceri chiar ar fi ambalat cârnații pentru a-i duce acasă. Când femeia i-a spus contrariată să înceteze, discuția s-a transformat rapid într-un scandal.”A trebuit să chemăm poliția pentru a rezolva problema”, le-a explicat celorlați acționari Manfred Bischoff, președintele consiliului de administrație de la Daimler.

CEO companiei afirmă că incidentul a avut loc din cauză că la masă au fost serviți cârnații Saitenwürschtle. Aceștia sunt o specialitate locală a șvabilor din sudul Germaniei, regiunea de origine a firmei Mercedes. Acești cârnați nu sunt doar delicatesă locală, dar în general nici nu se găsesc în Berlin.

Numele acționarilor pofticioși și scandalagii nu au fos dezvăluite, dar între timp femeia a depus plângere penală pentru calomnie și insultă.

Acuzația că bărbatul ar fi încercat să ducă acasă cârnați a generat glume despre șvabii despre care se spune că sunt zgârciți. Această percepție este istorică, deoarece în mod tradițional berlinezii îi consideră pe mai bogații lor verii sudici ca pe niște zgârie brânză.

Mesele generoase sunt o caracteristică esențială a oricărei întruniri a unei firme germane. Daimler i-a servit cu 12.500 de cârnați pe cei 5.500 de acționari ai săi, conform purtătorului de cuvânt al companiei. „Ori avem nevoie de mai multe cârnați, ori va trebui să renunțăm cu totul la ei” a mai precizat CEO Daimler,Manfred Bischoff.

Disputa a umbrit anunțul că firma auto germană a acordat acționarilor cele mai mari dividende din istoria sa, în total 3,47 de miliarde de euro, adică 3,25 euro pentru o acțiune.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase