• Publicat:
Magazin

Povestea incredibilă a femeii care vrea să facă dreptate în cazul morții iubitului ei împușcat pe nedrept de către oficialități. De câți ani se luptă cu sistemul

Povestea incredibilă a femeii care vrea să facă dreptate în cazul morții iubitului ei împușcat pe nedrept de către oficialități. De câți ani se luptă cu sistemul
Anthony Grainger a fost împușcat pe nedrept de către ofițerii de poliție în urmă cu șapte ani, iar de atunci Gail, iubita lui, studiază la o Universitate de Drept pentru a-i putea face dreptate și a-i pedepsi pe cei vinovați de acest incident.

Începând cu 2012, Gail a cheltuit 50.000 de lire pentru a-și plăti taxele universitare doar din dorința de a face dreptate în cazul morții iubitului ei decedat. 

Anthony Grainger se afla în mașină cu doi prieteni, într-o parcare din regiunea Warrington, Marea Britanie, atunci când ofițerii de poliție i-au bănuit că plănuiesc un furt iar bărbatul a fost împușcat frontal. Însă, în procesul de după moartea acestuia, juriul a hotărât că nu era înarmat și nu plănuia un furt. 

Totuși, iubita lui de patru ani, Gail, vrea să îi facă dreptatea prin pedepsirea celor care au făcut abuz în serviciu împușcându-l mortal fără vreo dovadă. Femeia a învățat timp de șapte ani la Universitatea din Salford, obținând o diplomă în Drept, iar în prezent urmează cursuri de masterat în criminalistică. 

„Dacă forțele de ordine ar fi venit și măcar și-ar fi cerut scuze spunând că Â«suntem toți oameni, s-a întâmplat, dar vom face schimbări» lucrurile ar fi stat altfel. Dar din nefericire, sistemul e conceput în așa fel încât familiile pierd lupta”, a declarat Gail. 

Se pare că niciun ofițer de poliție nu a fost acuzat de omor prin imprudență, iar femeia consideră că Anthony este nedreptățit prin asta: „Dacă niciun ofițer nu este tras la răspundere, nimeni nu își va învăța niciodată lecția sau nu se va gândi la consecințe înainte să acționeze. Așa că am decis să fac singură ceva”.

„Când eu și Anthony ne-am întâlnit era limpede că ne-am găsit sufletele pereche. Ne iubeam atât de mult, încât nevoia de a-i face dreptate este mai mare decât orice costuri financiare”, a continuat Gail.

 

Inchide