Povestea înspăimântătoare din spatele unuia dintre monumentele istorice din Balcani. Este construit din cranii umane

Povestea înspăimântătoare din spatele unuia dintre monumentele istorice din Balcani. Este construit din cranii umane
Publicat: 03/01/2018, 17:47

În articolul de față este însă vorba despre Ćele Kula sau Turnul de Cranii din NiÅ¡, Serbia, construit în 1809 de generalul turc Hurshi Pasha cu craniile rebelilor sârbi înfrânți. Acesta reprezintă unul dintre cele mai recente și mai bine păstrate exemple din această tradiție.

Anul 1809 a marcat un punct de cotitură în cursul Primei Revolte Sârbe împotriva Imperiului Otoman (1804-1813). Armata rebelă, depășită numeric, a înfruntat 36.000 de soldați imperiali turci care se aflau într-un punct de importanță strategică în orașul sudic NiÅ¡, scrie Atlas Obscura.

În loc să se predea sau să fugă, sârbii au decis să reziste pe Dealul ÄŒegar. Înfruntându-se cu anihiliarea iminentă, comandantul rebel Stevan SinÄ‘elić a tras un foc de armă într-o magazie plină cu praf de pușcă, iar explozia a omorât atât sârbii din vârf, cât și turcii care deja înaintau și încercuiseră armata rebelă.

Înfuriat de acțiunea rebelilor, comandantul turc Hurshid Pasha a decis să-i învețe pe sârbi o lecție. Corpurile rebelilor morți au fost mutilate. Pielea a fost luată de pe craniile decapitate, apoi a fost trimisă la curtea imperială din Istanbul ca dovadă a victoriei otomane.

Citește continuarea în Descoperă!

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase