Premiera „OH, RAMONA” la Galați. Cristina JACOB: Am întotdeauna EMOȚII pentru că sunt acasă

Publicat: 20/02/2019, 19:28

„Am întotdeauna emoții pentru că sunt acasă și sunt oamenii dragi, sunt parte din familie aici, dar cred că e frumos și bine că am emoțiile astea, înseamnă că sunt umană, nu suntem roboți. E normal să le avem”, a spus Cristina Jacob, regizorul „Oh, Ramona”, la lansarea filmului de la Galați.

Întrebată dacă îi este mai greu să se întâlnească cu publicul pe care îl știe atât de bine, Cristina a răspuns: „E mai frumos așa acum pentru că am ce să le arăt, ce să le arătăm, pentru că nu vin singură, vin cu o întreagă echipă de gălățeni, foarte mulți din echipa filmului și din marketing sunt gălățeni. Nu a fost ceva premeditate, dar așa s-a întâmplat. Deci venim cu alte modele atât eu, cât și colegii mei, sunt și ei un model de succes. E mai frumos pentru că e mai palpabil, ne văd că suntem oameni și că prin muncă am ajuns să avem succes și că pot sigur și ei”.

Cât privește propria ei adolescență petrecută a Galați și cât a inspirat-o pentru „Oh, Ramona”, Cristina Jacob a afirmat: „Toată adolescența, pentru că citind cartea lui Andrei Ciobanu, fiind tot moldovean de la Suceava, cumva orașele sunt destul de asemănătoare și experiențele au fost asemănătoare. M-am regăsit și petrecând toată adolescența aici la Galați sigur că lucrurile, Dunărea și sunt foarte multe experiențe care m-au influențat să spun așa, într-un fel sau altul, în povestea pe care o veți vedea”.

Unii spectatori spun că au aflat de la prieteni de film, alții au citit cărțile. La final, toți au declarat că ar recomanda filmul.

„Pentru tineret și pentru noi, cei mai în vârstă. Este amuzant, este interesant și un film american …nu îmi vine să cred că e făcut de o regizoare româncă”.

„Desigur, la modul în care am 16 ani și l-aș recomanda și altor persoane. Cel puțin mie mi s-a părut super interesant ceea ce au reușit să transpună din carte și să transpună în forma unui film, mai ales că au încercat să aducă un fel de flashback în viața lui Andrei Ciobanu și mi s-a părut chiar impresionant”.

„L-aș recomanda pentru inocență, pentru entuziasmul tinereții„, au fost câteva dintre opinii.

Cristina Jacob este regizor și scenaristă, autoarea comediilor „#Selfie” (2014) și „#Selfie69” (2016). Noul său film, comedia „Oh, Ramona!”, a stabilit un record de audiență pentru filmele românești din toate timpurile fiind urmărit după primul weekend petrecut în cinematografe de 111.881 de spectatori, ocupând primul loc în box-office, cu un număr de spectatori aproape dublu în România față de noua peliculă produsă de James Cameron și lansată în cinematografele românești în același timp.