Prețul pentru a fi la modă. În ce țară din Europa îmbăcămintea este vândută cu 60 la sută mai scump

Prețul pentru a fi la modă. În ce țară din Europa îmbăcămintea este vândută cu 60 la sută mai scump
Publicat: 14/05/2012, 09:46

Cumpărătorii din Marea Britanie plătesc chiar și cu 60% mai mult pentru mărci precum H&M, Zara sau Mango, față de prețurile din alte țări europene, relatează Daily Mail.

Un studiu care a inclus 20 de articole vestimentare vândute de aceste lanțuri de magazine în 14 țări arată că în Marea Britanie acestea sunt mai scumpe decât în Spania, SUA, Grecia, Italia, Irlanda sau Polonia.

De exemplu, o fustă de la Zara costă 49, 20 lire sterline în Spania, dar 69,99 lire sterline în Marea Britanie. În SUA, este cu 11% mai ieftină, ajungând la echivalentul a 61,90 lire sterline.

Un tricou de la firma spaniolă costă doar 4,88 lire sterline în Spania, dar 7,99 lire în Marea Britanie.

La Mango, o fustă se vinde cu 42,99 lire sterline în Marea Britanie, cu 32,99 lire în Grecia și cu 33,59 lire în Emiratele Arabe Unite.

La H&M, un sacou costă 29,99 lire sterline în Marea Britanie, dar doar 18,87 lire sterline în SUA și 24,71 lire în Italia.

Conform studiului, singura țară unde aceste haine sunt mai scumpe decât în Marea Britanie este Elveția. În rest, prețurile sunt în medie cu 18% mai mici.

Lanțurile de magazine susțin că prețurile sunt mai mari în Marea Britanie din cauza chiriei, a costurilor de personal și a taxelor mai mari. Totuși, un analist susține că „magazinele vor studia fiecare țară, ca să vadă cât sunt dispuși consumatorii să plătească. Dacă pot să ceară mai mult în Marea Britanie, o vor face”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase