Prima reacție a trupei The Humans după ce România a ratat calificarea în finala Eurovision 2018, pentru prima oară în ultimii 14 ani

Prima reacție a trupei The Humans după ce România a ratat calificarea în finala Eurovision 2018, pentru prima oară în ultimii 14 ani
Publicat: 11/05/2018, 10:49

„Vă mulțumim din suflet celor care ne-ați susținut! Vă mulțumim cu același suflet și celor care ne-au contestat dar ne-au motivat să fim din ce în ce mai buni! V-am simțit aproape de noi pe tot parcursul competiției și suntem mândri că am avut ocazia să fim încurajați de un popor cu oameni frumoși! Este minunat că și în acest moment primim mesaje atât de frumoase care ne fac să stăm cu capul sus! Noi nu ne oprim aici! Nu vă opriți nici voi și susțineți în continuare artiștii români, în orice situație”, se arată într-un mesaj publicat pe contul de Facebook al trupei The Humans.

De la introducerea sistemului cu semifinale, în 2004, România s-a calificat în fiecare an în finală. O excepție a fost anul 2016, când România a fost descalificată din start pentru că Televiziunea Română avea datorii la European Broadcasting Union (EBU), organizatorul concursului internațional.

România, cu piesa „Goodbye”, a intrat în competiție pe poziția a doua în semifinala de joi, alături de Norvegia, Serbia, San Marino, Danemarca, Rusia, Moldova, Olanda, Australia, Georgia, Polonia, Malta, Ungaria, Letonia, Suedia, Muntenegru, Slovenia și Ucraina.

Într-o conferință de presă care a avut loc înainte de semifinală, artiștii de la The Humans au prezentat conceptul show-ului de la Eurovision. „Suntem încântați să realizăm o premieră la Eurovision, aducând pe scena concursului nu mai puțin de 31 de personaje. Chiar dacă regulamentul nu permite mai mult de șase artiști pe scenă, noi vom realiza o premieră și vom fi, într-un fel, mai mulți. Spectacolul nostru include și 25 de manechine purtând măști, care sugerează depersonalizarea și riscul pierderii identității într-o lume tot mai grăbită și mai indiferentă, la care suntem martori în viața de zi cu zi. Conceptul accentuează mesajul piesei, care este unul de speranță și de încurajare. Vrem să accentuăm cât de important este să te oprești, să privești în jurul tău și să te bucuri de viață”, au declarat artiștii.

Momentul artistic l-a avut ca regizor pe Petre Năstase și ca regizor muzical pe Gabriel Scîrlet.

Trupa The Humans, înființată în urmă cu un an, abordează un mix de stiluri muzicale, funk-pop-rock, și este formată din Adi Tetrade (tobe), Alin Neagoe (bas), Alexandru Matei (clape), Alex Cismaru (chitară), Adrian Tănase (voce), Cristina Caramarcu (voce).

Single-ul „Goodbye” a fost compus de Alin Neagoe, Cristina Caramarcu și Alexandru Matei.

Fanii din cele 18 țări repartizate în a doua semifinală și cei din Italia, Franța și Germania au decis, alături de juriile de specialitate, fiecare cu 50%, cine va merge în marea finală.

În urma semifinalei de joi s-au calificat Norvegia, Serbia, Danemarca, Moldova, Olanda, Australia, Ungaria, Suedia, Slovenia, Ucraina.

Lor li se alătură în finală țările care s-au calificat după prima semifinală, cea de marți – Albania, Cehia, Lituania, Israel, Estonia, Bulgaria, Austria, Finlanda, Irlanda și Cipru -, precum și grupul celor cinci mari (Franța, Germania, Spania, Marea Britanie și Italia) și țara gazdă, Portugalia.

În România, concursul internațional, cu semifinalele de marți și joi și marea finală, de sâmbătă, este transmis în exclusivitate de Televiziunea Română, pe TVR 1, TVR HD și online, pe TVR+. Finala Eurovision 2018 va avea loc sâmbătă, începând cu ora 22.00.

Sub sloganul „All aboard”, Eurovision Song Contest 2018 aduce, pe scena din Lisabona, reprezentanții celor 42 de țări înscrise în competiție, în afară de Portugalia: Albania, Armenia, Australia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Bulgaria, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Elveția, Finlanda, Franța, Germania, Georgia, Grecia, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Marea Britanie, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina, Ungaria.

Eurovision Song Contest 2017 a avut loc la Kiev, iar concursul a fost câștigat de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral, cu piesa „Amar Pelos Dois”.

Anul trecut, reprezentanții României, Ilinca și Alex Florea, au obținut poziția a șaptea, cu un total de 282 de puncte, cea mai bună clasare a României în concurs de la succesul obținut de Paula Seling și Ovi la ediția din 2010 și a patra în istoria participării țării noastre la Eurovision.

Eurovision este o competiție muzicală internațională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociație a televiziunilor publice din Europa. Prima ediție a avut loc în 1956, la Lugano, în Elveția. Difuzat fără întrerupere, timp de 62 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive și mai urmărite programe de televiziune din lume. Printre artiștii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numără: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Televiziunea Română, membră a EBU, este organizatoarea selecției naționale și participă la competiția europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanțe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminița Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling și Ovi – Oslo, 2010) și o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii