Prințesa Charlène, soția lui Albert al II-lea de Monaco, a născut o fetiță și un băiețel. Cum îi cheamă pe gemeni

Prințesa Charlène, soția lui Albert al II-lea de Monaco, a născut o fetiță și un băiețel. Cum îi cheamă pe gemeni
Publicat: 10/12/2014, 23:45

Gabriella Thérèse Marie, născută la 17.04 (18.04, ora României), și Jacques Honoré Rainier, născut două minute mai târziu, „fac bine”, la fel ca mama lor, prințesa Charlène. Deși s-a născut după sora sa, Jacques, în calitate de băiat, are prioritate în ordinul succesiunii la tron.

Bebelușii, născuți la maternitatea centrului spitalicesc Princesse Grace, iau titlurile unor vechi domenii ale familiei Grimaldi, astfel Jacques este marchiz de Baux (în Provence) și Gabriella contesă de Carladès (în Auvergne).

Nașterea gemenilor a fost anunțată cu 42 de salve de tun (câte 21 pentru fiecare bebeluș), a constatat AFP.

Cuplul princiar a anunțat că va face o excepție de la obiceiul de a trage 101 salve de tun pentru nașterea unui băiat și 21 pentru cea a unei fete.

După cele 42 de salve de tun trase dintr-o veche fortăreață cu vedere la mare, clopotele bisericilor bat timp de 15 minute, urmate de sirenele vapoarelor orașului-stat de la Marea Mediterană.

Tradiția mai cere ca o proclamație semnată de suveranul Albert al II-lea de Monaco să fie afișată la intrarea în palat.

Monegascii sunt invitatați să arboreze drapelul Principatului până în ziua în care cuplul princiar își va prezenta copiii de la balconul palatului.

Albert de Monaco a dat asigurări, înainte de nașterea gemenilor, că nu cunoaște sexul nou-născuților. „Știți și voi că nu se întâmplă adesea în viață să ai surprize atât de frumoase. Din acest motiv prefer să nu cunosc sexul bebelușilor înainte de naștere”, a declarat el.

Suveranul monegasc, în vârstă de 56 de ani, s-a căsătorit, în iulie 2011, cu o fostă campioană la natație sud-africană Charlene Wittstock, în vârstă de 36 de ani.

El are deja doi copii, o fată și un băiat, născuți în afara căsătoriei și pe care i-a recunoscut oficial după urcarea pe tron.

Jazmin Grace, în vârstă de 22 de ani, a cărei mamă este o fostă ospătăriță americană, și Alexandre, în vârstă de 11 ani, născut în urma unei relații cu o fostă însoțitoare de zbor din Franța de origine togoleză, nu vor putea însă să-i succeadă la tron.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase