Război neașteptat între doi dintre cei mai cunoscuți cântăreți din lume: „Ești o scârbă”

Redactor:
Florin Badescu
Război neașteptat între doi dintre cei mai cunoscuți cântăreți din lume: „Ești o scârbă”
Cântărețul Tom Jones a acordat recent un interviu în care a vorbit despre marele său rival, Engelbert Humperdinck, cu care nu a mai discutat de peste două decenii și despre care a spus că este "o scârbă", informează site-ul revistei New Musical Express.

Tom Jones a vorbit despre această rivalitate îndelungată a sa cu Engelbert Humperdinck și a spus că nu se va împăca niciodată cu celebrul artist britanic, ajuns între timp la vârsta de 79 de ani.

Tom Jones, în vârstă de 75 de ani, care și-a lansat, sâmbătă, un nou album și o nouă carte, a acordat un interviu pentru publicația Metro și a spus câteva cuvinte despre Humperdick. Cei doi cântăreți au avut pentru o scurtă perioadă de timp același manager.

Întrebat de jurnaliști dacă dorește să se împace cu rivalul său, Tom Jones a spus: „Nu. Situația e așa cum obișnuiesc eu să spun: O dată ce ești o scârbă, rămâi mereu o scârbă”.

Întotdeauna a existat o concurență acerbă între cei doi cântăreți britanici, afirmă site-ul Wales Online, potrivit căruia „Jones și Humperdinck s-au antipatizat reciproc pentru succesul celuilalt și au creat între ei o rivalitate clocotitoare”.

Același site afirmă că cei doi artiști nu și-au mai vorbit deloc în ultimele două decenii.

În 2013, Humperdinck l-a contactat pe Tom Jones pe Twitter: „Salut, Tom. Cred că ar trebui să uităm de neînțelegerile noastre și să înregistrăm un duet în memoria fostului nostru manager Gordon Mills. Ce crezi despre asta?”. Tom Jones nu a răspuns acestui mesaj și nu a dat curs invitației lansate de marele său rival.

Tom Jones a vorbit în același interviu și despre reacția pe care a avut-o după ce a aflat că a fost concediat de BBC din juriul ediției britanice a emisiunii „The Voice”.

„Le-am spus să se ducă dracului”, a dezvăluit artistul.

Cântărețul galez a lansat sâmbătă un nou material discografic, albumul de coveruri „Long Lost Suitcaise”, în care artistul interpretează o serie de piese lansate de cântăreți și trupe celebre, precum The Rolling Stones și Hank Williams.

Engelbert Humperdinck (Arnold George Dorsey) este un cântăreț britanic, născut în India. Numele de scenă sub care a devenit cunoscut este de fapt numele unui compozitor german care a trăit în secolul al XIX-lea, autorul libretului unei opere lirice pentru copii – „Hänsel și Gretel”. Engelbert Humperdinck nu este doar un solist apreciat, ci și un compozitor de muzică de film, apărând adeseori însă și ca actor în filme și seriale de televiziune. A participat la ediția din 2012 a concursului Eurovision cu piesa „Love Will Set You Free”, însă a terminat competiția pe penultimul loc – al 25-lea.

În cariera sa de 50 de ani, Tom Jones a avut un impact puternic asupra stilurilor muzicale pop, soul și rhythm & blues și a lansat piese celebre, precum „Delilah”, „Mama told me not to come”, „What’s New Pussycat”, „It’s Not Unusual”, „Sex Bomb”, „Thunderball”, „She’s a lady”, „Burning Hell”, „Tower of Song” și „Hit or Miss”.

Tom Jones a primit titlul de cavaler al Ordinului Imperiului Britanic din partea reginei Elizabeth a II-a, în 2006. Alte momente semnificative din lunga sa carieră sunt câștigarea unui premiu Brit „pentru cea mai bună contribuție a unui artist în muzică”, un premiu Silver Clef pentru toate realizarile sale, premiul Hitmaker (SUA) din partea compozitorilor americani din Hall of Fame, în 2010, prestigiosul premiu Music Industry Trust (Marea Britanie), dar și titlul de bărbatul anului 2012 din partea revistei GQ.

Artistul britanic a susținut trei concerte și în România, în 2007, 2011 și 2013.

Inchide