Reacția actriței Emma Thompson și a soțului ei, după scandalul HSBC. „Nu vom mai plăti nicio taxă până când cei vinovați nu ajung la închisoare!”

Reacția actriței Emma Thompson și a soțului ei, după scandalul HSBC. Nu vom mai plăti nicio taxă până când cei vinovați nu ajung la închisoare!
Publicat: 26/02/2015, 18:12
Actualizat: 26/02/2015, 18:49

După ce împotriva băncii HSBC Elveția s-a deschis o anchetă pentru spălare de bani, reprezentanții băncii fiind acuzați că favorizau conturile ascunse pentru a-i ajuta de clienți să scape de taxe pe sumele deținute, actorul Greg Wise, căsătorit cu deținătoarea unui premiu Oscar, Emma Thompson, s-a arătat dezgustat atât de HSBC, cât și de agenția care colectează taxele în Marea Britanie, HM Revenue & Customs (HMRC).

„Vreau să nu mai plătesc taxe, până când nu le plătește toată lumea. Mie chiar îmi plăcea să plătesc taxe pentru că sunt un socialist profund și cred că suntem toți băgați în același lucru. Dar sunt dezgustat de HMRC, sunt dezgustat de HSBC. Și nu am de gând să mai plătesc niciun ban în plus până când acei ticăloși nu merg la închisoare. Emma (n.r.- Thompson) e de acord cu mine, vom face împreuna același lucru. O mișcare. Nu ne pot trimite pe toți la închisoare, dar vom merge și aoclo dacă e nevoie. Vorbesc serios”, a transmis actorul Greg Wise, potrivit Business Insider.

Agenția HMRC a devenit ținta criticilor după ce a eșuat să investigheze banca HSBC, implicată într-un scandal de proporții din cauza numeroaselor conturi ascunse. În timp ce agenția a descoperit peste 1.000 de evazioniști printre cei 7.000 de clienți din Marea Britanie, o singură persoană este urmărită penal. DOar 135 de milioane de lire sterline (185 de milioane de euro), o sumă mult mai mică decât în alte state europene.

Șeful HSBC, Stuart Gulliver, și-a prezentat scuzele în scris, spunând că se simte rușinat de scandal.

HSBC Holdings este investigată în SUA, Marea Britanie, Franța și alte țări după ce a recunoscut că la divizia de private banking din Elveția au avut loc nereguli care au permis ca unii dintre clienți să eludeze fiscul, potrivit Reuters. Printre românii care se află pe lista clienților HSBC, care însumează conturi de peste 1,3 miliarde dolari, se află și Viorel Hrebenciuc. El împărțea contul cu omul de afaceri Robert Deutsch.

Filiala elvețiană a băncii britanice HSBC a găzduit conturi secrete care depășesc 100 de miliarde de dolari, până în 2007, care aparțin unor vedete, persoane publice, diplomați și judecători, dar și unor traficanți de arme, intermediari ai dictatorilor din lumea a treia și ai altor infractori. Banca din Elveția îi încuraja pe aceștia să își ascundă banii de autoritățile din țările lor, pentru a scăpa de taxe sau de rigorile justiției. 219 persoane și firme din România sau cu legături cu țara noastră au depus peste 1,3 miliarde de dolari la banca elvețiană, începând cu 1974 până în 2007, printre aceștia numărându-se și foști sau actuali politicieni. Cel mai mare cont românesc de la banca elvețiană conține peste 800 de milioane de dolari șie ste deținut de Marcel Adams, un om de afaceri canadian, dar născut în România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
O femeie din India a inhalat un ac decorativ care i-a ajuns în plămâni