• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Reacția rivalilor de la Boeing, după ce Airbus a lansat un nou avion de pasageri

Detalii pe gândul

La scurt timp după ce gigantul francez Airbus a anunțat finalizarea cu succes a primului zbor de test al aeronavei sale A321 LR, compania Boeing a publicat pe Twitter un mesaj de felicitare, scrie cnbc.com.

 

„Felicitări pentru Airbus, care a realizat cu succes primul zbor al aeronavei #A321LR. Competiția ne face mai buni!”

 

Airbus a răspuns tot pe Twitter, cu un „mulțumesc” foarte călduros: „Mulțumim, @BoeingAirplanes! Suntem total de acord!”

 

Schimburile de replici politicoase între cei doi giganți aeronautici ar putea muta atenția de la tensiunile din prezent: decizia Airbus de a prelua controlul asupra producției unităților Bombardier C Series nu a fost pe placul celor de la Boeing, care au cerut ca în cazul programului să fie aplicate tarifele de import. Boeing a motivat că aeronavele sunt vândute clienților la un preț prea mic, după ce sunt aplicate subvențiile de stat.

 

Airbus A321LR este un avion long-range care ar trebui să repete succesul lui A320. Compania a susținut miercuri, într-un comunicat de spresă, că avioanele mai eficiente și un al treilea rezervor vor încuraja noi rute pe distanțe mari.

 

Airbus susține că va reuși să reducă și costurile, cu până la 30%, pe rutele dominate de avioanele de dimensiuni mai mari.

 

„Acest avion poate zbura confortabil deasupra Atlanticului, de la New York la Paris sau poate servi rute percum Dubai – Beijing sau Singapore – Sydney”, a declarat Klaus Roewe, șeful Airbus pentru divizia A320.

 

Airbus a anunțat că aeronava A321LR va fi dată în folosință generală în următoarele luni.

Inchide