RECORD. Un roman erotic, vândut într-un milion de copii tipărite

RECORD. Un roman erotic, vândut într-un milion de copii tipărite
Publicat: 28/06/2012, 20:18
Actualizat: 28/06/2012, 20:18

Romanul „Fifty Shades of Grey”, al scriitoarei britanice E. L. James, a devenit volumul pentru adulți care a ajuns cel mai repede la pragul de 1 milion de copii vândute în format paperback, informează bbc.co.uk.

Primul volum din această trilogie erotică a ajuns la pragul de 1 milion de copii vândute în doar 11 săptămâni, doborând precedentul record de 36 de săptămâni, stabilit de romanul „Codul lui Da Vinci”, de Dan Brown.

„Fifty Shades of Grey” a doborât și recordul pentru vânzările săptămânale de volume tipărite în format paperback, reușind să vândă 397.889 de copii, potrivit Nielsen Bookscan. Precedentul record aparținea volumului „The Tales of Beedle the Bard”, de J.K. Rowling, care a fost vândut în 367.625 de copii, în 2008.

Cele două continuări ale primului volum din această trilogie erotică, „Fifty Shades Darker” și „Fifty Shades Freed”, s-au vândut săptămâna trecută în 245.801 de copii, respectiv 212.832 de copii.

„Fifty Shades of Grey” ocupă în prezent locul al 32-lea în topul bestsellerurilor din toate timpurile, de când Nielsen Bookscan a început să întocmească acest clasament, în 1998.

Reprezentanții editurii Random House au declarat că nu pot să confirme cifrele pentru vânzările în format digital pentru această trilogie, adăugând că eBook-urile din această serie se află „la un nivel similar” cu vânzările de volume tipărite.

În schimb, reprezentanții magazinului online Amazon au declarat, joi, că romanul „Fifty Shades of Grey” a devenit primul eBook din istorie care a vândut un milion de copii pentru tabletele Kindle.

Dan Brown deține încă recordul pentru vânzările săptămânale pentru un roman lansat în format cartonat (hardback/hardcover) – volumul său „The Lost Symbol” s-a vândut în 550.964 de copii în septembrie 2009.

Romanul cu accente erotice „Fifty Shades of Grey”, de autoarea britanică E.L. James, va fi în curând adaptat pentru marele ecran. Drepturile de ecranizare a trilogiei au fost achiziționate de studiourile Universal Pictures, iar presa americană afirmă că Angelina Jolie este dorită de reprezentanții acestui studio hollywoodian în calitate de regizoare a primului film din serie.

Acțiunea romanului se pretează polemicilor. Inspirată inițial din cea mai în vogă idilă în rândul adolescenților din acest moment, cea dintre personajele Edward și Bella din franciza „Twilight”, cartearomancierei E. L. James ia o cu totul altă turnură. În Seattle, Anastasia Steele, o studentă în vârstă de 22 de ani și încă virgină, cedează în fața șarmului și a practicilor sado-masochiste ale miliardarului Christian Grey.

Granița dintre erotic și pornografic a devenit centrul unor polemici intense dincolo de Atlantic, unde vânzările au explodat. Volumele din trilogie au fost cenzurate în bibliotecile din comitatul Brevard din statul american Florida, din cauza conținutului lor considerat inacceptabil. Alții vorbesc însă despre apariția unui nou gen literar, „mummy porn”, destinat menajerelor în vârstă de până la 50 de ani, aflate în căutarea unei soluții facile pentru a-și condimenta căsniciile.

Romanele din trilogia „Fifty Shades” s-au vândut deja într-un singur an în peste 10 milioane de copii, iar drepturile pentru traducerea lor au fost cumpărate de edituri din 37 de țări.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
După 10 de ani de muncă pe un vas de croazieră, Claudiu s-a întors în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Austria nu se potolește. Karl Nehammer a dat ordin: Testați și controlați
Noroc fără precedent! Ce s-a întâmplat o femeie care câștigat 1 milion de dolari la...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ