Restaurantul unde clienții plătesc cât „vrea Dumnezeu”

Restaurantul unde clienții plătesc cât vrea Dumnezeu
Publicat: 11/10/2014, 09:28

Tuturor ne-ar plăcea să mergem la restaurant, iar atunci când cerem nota să ni se permită să plătim cât vrem noi în funcție de felul în care ni s-au părut servirea, preparatele și atmosfera din local.

Ei bine, acest lucru nu mai este doar un vis pentru locuitorii unui orășel din Carolina de Nord. Dana Parris, patroana restaurantului Just Cookin in Dallas, a declarat în cadrul unui interviu acordat pentru Gaston Gazzette, că ideea de a le permite clienților să achite cât vor ei, practic, i-a salvat afacerea.

Foto: Dana Parris, patroana restaurantului unde clienții plătesc cât vor

Pe timpul verii afacerea nu i-a mers prea bine, confruntându-se cu probleme financiare, astfel că s-a rugat la Dumnezeu să o ajute să găsească o soluție. „A venit la mine și mi-a spus că nu trebuie să fac nimic și să îl las pe el să facă totul. Astfel, l-am lăsat pe el să aibă control asupra încasărilor”, a spus Dana Parris, notează Kitchen Daily.

Deși unii clienți nu aveau bani suficienți pentru a achita ceea ce considerau a fi „prețul corect”, ei au fost serviți în mod normal. De multe ori, au revenit cu alte ocazii și au lăsat sume mult mai mari.

În SUA, există mai multe localuri care au decis să își lase clienții să decidă prețul unei mese, însă restaurantul din Dallas este primul care implică o motivație religioasă.

Există însă și exemple nefericite, în care lipsa prețurilor a dus la falimentul unor restaurante. Singurul local din New York care a încercat asta, Santorini Grill, s-a închis în anul 2012, după numai patru luni de la inaugurare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase