Restricții de trafic în Capitală, de joi până pe 31 august, pentru concertul lui Roger Waters

Restricții de trafic în Capitală, de joi până pe 31 august, pentru concertul lui Roger Waters
Publicat: 22/08/2013, 00:04
Actualizat: 25/03/2019, 20:39

Traficul rutier va fi restricționat, începând de joi și până pe 31 august, în zona Pieței Constituției din București, pentru pregătirile necesare concertului „The Wall” care va fi susținut de Roger Waters pe 28 august, potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere a Capitalei.

Cu ocazia concertului „Roger Waters – The Wall”, în Piața Constituției, Brigada Rutieră va dispune măsuri de fluidizare a traficului și de prevenire a accidentelor în perimetrul destinat spectacolului. Astfel, pentru buna desfășurare a evenimentului se vor institui restricții rutiere în perioada 22 august, orele 00.00 – 31 august, orele 24.00, respectiv limitarea circulației rutiere pe banda I a bretelelor situate pe circumferința Pieței Constituției, către bd-ul Unirii.

De asemenea, în perioada 23 august, orele 00.00 – 30 august, orele 24.00, circulația rutieră va fi restricționată pe banda a IV-a a bretelelor situate pe circumferința Pieței Constituției, către bd-ul Unirii și pe bd-ul Libertății, banda I și II pe sensul de circulație Ministerul de Finanțe către bretea Ministerul Public și banda I de circulație dinspre bretea Ministerul Public către bretea Ministerul de Finanțe.

Totodată, se va închide circulația rutieră pe bd-ul Unirii, între bd-ul I.C. Brătianu și bd-ul Libertății, în Piața Constituției și pe bd-ul Libertății între Calea 13 Septembrie și bd-ul Națiunile Unite, în perioada 26 august, orele 00.00 și 29 august, orele 08.00, cu asigurarea traversării bd-ului Unirii către bd-ul Regina Maria.

Pe de altă parte, Brigada Rutieră a Capitalei solicită conducătorilor de autovehicule să folosească mașinile personale cât mai puțin, pentru a evita blocajele de trafic, și să opteze pentru mijloacele de transport în comun, să nu oprească ori să staționeze decât în locurile special amenajate sau cât mai departe de arena sportivă, să își păstreze calmul și să nu claxoneze abuziv în cazul în care se află în zone aglomerate, să respecte semnalele agenților de poliție rutieră care dirijează traficul pentru asigurarea fluenței și recomandările polițiștilor care se află în punctele de deviere și să reducă viteza atunci când trec pe lângă grupurile de suporteri și să evite pe timpul deplasării, manifestările de natură a pune în pericol siguranța lor, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Potrivit sursei citate, participanții la trafic pot folosi ca rute ocolitoare: Calea 13 Septembrie – Bd. Libertății – Piața George Coșbuc -Bd. Regina Maria; Str. Izvor – Str. Hașdeu – Splaiul Independenței; Bd. Unirii – Piața Unirii – Splaiul Independenței – Str. Hașdeu – Str. Izvor – Calea 13 Septembrie.

Problemele din trafic pot fi sesizate la numărul de telefon 021.9544.

Pregătirile pentru show-ul pe care Roger Waters îl va susține pe 28 august, în București, care se anunță a fi cea mai mare producție muzicală realizată în România, au debutat marți seară în Piața Constituției.

Doar șapte zile au mai rămas până la show-ul „The Wall”, susținut de Roger Waters, care se va desfășura în fața Palatului Parlamentului, pe una dintre cele mai mari scene din lume.

Roger Waters, membru fondator al trupei Pink Floyd, va aduce la București celebrul „The Wall” – unul dintre cele mai spectaculoase show-uri muzicale din istorie, bazat pe interpretarea integrală a pieselor incluse în albumul omonim, un adevărat simbol al libertății pentru generații întregi de fani din întreaga lume. Show-ul „The Wall” a fost regândit special pentru concertele în aer liber, astfel încât dimensiunile scenei sunt cu adevărat impresionante, zidul din spatele acesteia măsurând circa 150 de metri în lungime și aproximativ 12 metri în înălțime.

Întreaga structura va fi realizată din „cărămizi” ce vor alcătui cea mai mare suprafață de proiecții video: peste 1.500 de metri pătrați, peste 40 de proiectoare gigantice fiind responsabile de efectele vizuale ale show-ului. Scena va avea, totodată, și cel mai mare acoperiș din lume – o lățime de 54 de metri și o deschidere de 32 de metri -, fiind asamblat la o înălțime de 24 de metri, care va asigura protecția unei suprafețe de peste 1.000 de metri pătrați. Pentru ridicarea uriașului acoperiș sunt necesare patru zile, două macarale de 60 de tone fiecare și aproximativ 60 de oameni.

Primele 28 de tiruri în care vor fi transportate elementele de producție sunt programate să ajungă la București în zilele următoare. Alte 23 de tiruri vor transporta echipamentul tehnic pentru scenă, a cărei construcție va începe sâmbătă. La întreaga producție vor lucra peste 2.600 de oameni, dintre care doar 130 fac parte din echipa de producție a turneului.

Cei care nu vor să rateze cel mai spectaculos concert al momentului mai au la dispoziție câteva zile pentru a-și achiziționa bilete, din rețeaua magazinelor Diverta, Magazinul Muzica, Librăria Mihai Eminescu, Sala Palatului, precum și online, de pe www.myticket.ro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
INTRĂ BANII pe card de astăzi, 29 APRILIE. Informația confirmată oficial în direct la TV:...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un copil a găsit o piesă rară de Lego pe o plajă din Marea Britanie