• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Rețetă vin fiert. Trei modalități simple de a prepara băutura

Rețetă vin fiert. Trei modalități simple de a prepara băutura
Vinul fiert este băutura ideală pentru serile de iarnă. Gândul vă prezintă mai jos trei rețete simple de vin fiert.

Medicii nutriționiști recomandă la sfârșitul zilei un pahar de vin roșu conține cantități mari de polifenoli naturali și antioxidanți care nu numai că ajută celulele să lupte împotriva radicalilor liberi, dar cresc și nivelul de colesterol „bun”. În serile friguroase, puteți încerca un vin fiert. 

Rețetă vin fiert – varianta 1

Ingrediente:

● 1 sticla 750 mililitri de vin alb
● 3 linguri de zahăr
● 3 mere mici
● 1 portocală
● 10 cuisoare
● 10 boabe piper negru
● 2 boabe nucșoara
● 3 boabe cardamom
● 1 steluta anason
● 1/2 lingurita coriandru
● 1 baton scorțișoară de 10 centimetri

Mod de preparare:

Într-un bol puneți cuișoarele, piperul negru, boabele de nucșoară, cardamonul, anasonul, coriandrul și scorțișoara. Apoi, tăiați mărul felii, scoțând în prealabil cotorul cu un instument spoecial sau pur și simplu cu cuțitul. După măr, se curăță portocala, care se secționează în felii.

Se ia vinul și cu zahărul și se pun într-o oală pe arahaz la foc mediu. Între timp, ingredietele puse în primă fază în bol se pun într-o tigaie și se perpelesc la foc mediu. Acestea se lasă pe aragaz până când ingredietele încep să emane un miros specific vinului fiert. După, puneți ingredietele în vin. Lăsați vinul cu arome să se încălzescă până ce pe marginea oalei se va forma mici bule, maxim 5 minute.

Atenție: vinul nu trebuie să fiarbă în timpul preparării, deoarece se va evapora alcoolul. După ce pe marginea oalei s-au format mici bule, adăugați feliile de fructe și puneți un capac pe oală, iar apoi mai lăsați pe foc încă 5 minute.

Vinul se va pune în cănu printr-o strecurătoare. Puteți pune în căni și câteva felii din fructele fierte. La final adăugați batonul de scorțișoară, iar vinul poate fi servit.

Sursă: e-Rețete.ro

Vin fiert – varianta 2

Ingrediente:

● 1 litru de vin roșu sec
● 120 grame de zahăr
● 3-4 cuisoare
● 1-2 batoane de scorțișoară
● 5-6 boabe de piper (opțional)
● coaja de la o jumătate de portocală

Mod de preparare:

Încălziți bine vinul cu restul ingredientelor într-o cratiță acoperită, timp de 3-4 minute. Lăsați să se răcească băutura preț de câteva minute.

Serviți vinul fiert în pahare încălzite.

Sursă: Ceva Bun.ro

Vin fiert – varianta 3

Ingrediente:

● 750 de mililitri de vin roșu
● 180 de mililitri de apă
● 250 de grame de miere
● 15 boabe piper negru
●1 băț de scorțișoară lung ( mai multe opțional pentru servit)
● coji subțiri de lămâie pentru decor

Mod de preparare:

Se toarnă vinul, apa, bațul de scorțișoară, piperul și mierea într-o oală. Toate ingredientele se pun pe foc mediu până când se încălzește și începe să formeze bule mici pe marginea oalei.

Apoi, strecurați în căni din sticlă transparentă și decorați cu o coajă de lămâie și o bucată dintr-un băț de scorțișoară.

Sursă: Food Story

Inchide