REȚETE DE PAȘTE – FRIPTURĂ DE MIEL. Rețeta lui Chef Scărlătescu: Cotlete de miel în crustă de alune și fistic

REȚETE DE PAȘTE - FRIPTURĂ DE MIEL. Rețeta lui Chef Scărlătescu: Cotlete de miel în crustă de alune și fistic
Publicat: 17/04/2014, 18:00
Actualizat: 29/07/2014, 18:33

REȚETE DE PAȘTE – FRIPTURĂ DE MIEL. Ingrediente: cotele de miel, alune de pădure, fistic, nuci, semințe negre de susan, mazăre, ceapă, unt, adrei gras, sfeclă roșie, sare de mare, smântâna de gătit și ficat de gâscă.

Mod de preparare:
Cotletele de miel de pun pe grătar cât să prindă față, apoi de dau la cuptor.

Pentru crustă: alunele de pădure, fisticul, nucile și semințele de susan se pisează.
Piure de mazăre: “ mazărea se călește în unt, cu ceapă, apoi se adaugă puțină apa. Când e gata se pasează pentru a obține piureul, apoi se da prin sită.
Coulli de ardei: “ Ardeiul gras (eu am folosit roșu) se coace pe plită, apoi se curată de coajă și semințe și se pune la blender. Și gata, ați obținut coulli de ardei.
Jeleu de sfeclă roșie: Bucățile de sfeclă se fierb în apa, apoi se scurg, se dau prin blender, se strecoară printr-o sită, se îngroașă compoziția cu amidon.

Coteletele de miel deja preparate de scufundă în compoziția de sfeclă roșie, apoi se tăvălesc prin compoziția pentru crustă.

Spumă de foie gras: Se pune smântâna în cratiță, se adaugă ficatul, se lasă la foc mic până când ficatul se topește, apoi compoziția se pune în blender, după care se strecoară și ajunge în sifon (puteți folosi unul pentru frișcă).

Sfatul lui Chef Scărlătescu: Pentru plating aveți liber la imaginație. Eu am folosit o eprubetă pentru coulli de ardei, iar pentru decor sare de mare și câteva semințe, alune, fistic.

Un alt preparat recomandat de chef Scărlătescu în această perioadă este stufatul „ca la bunica”. Cum se prepară, vedeți în acest video.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
ȘOCANT! Cum arată un hamburger de la McDonald’s după ce a fost ținut timp de...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Anunț istoric pentru cei care au mașini PE MOTORINĂ. Vestea pe care nu o mai...
Rețetă tradițională de plachie de crap. Nu durează mult să faci un pește sănătos și...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cărți scoase de pe rafturile Bibliotecii Naționale a Franței deoarece ar conține arsenic