Rihanna i-a dat în judecată pe foștii ei contabili, pentru prejudicii de zeci de milioane de dolari

Rihanna i-a dat în judecată pe foștii ei contabili, pentru prejudicii de zeci de milioane de dolari
Publicat: 06/07/2012, 14:18
Actualizat: 06/07/2012, 14:18

Rihanna i-a dat în judecată pe foștii ei contabili, pe care îi acuză că i-au provocat prejudicii de câteva zeci de milioane de dolari prin falsuri în înregistrările contabile și prin faptul că nu i-au recomandat să își reducă cheltuielile când turneul ei din 2009 începuse să devină neprofitabil.Potrivit accesshollywood.com, cântăreața i-a acuzat, totodată, pe foștii ei contabili că nu au prevenit-o despre auditul realizat în același an de experții de la Internal Revenue Service (IRS).

Procesul a fost deschis la Tribunalul din Manhattan, New York. Rihanna a solicitat despăgubiri – a căror valoare nu a fost dată publicității – de la cabinetul de contabilitate Berdon LLP din New York și de la doi contabili.

Cântăreața, care a semnat documentele de la tribunal cu numele ei real, Robyn Fenty, a declarat prin intermediul avocaților ei că acei contabili i-au ajus prejudicii financiare de câteva zeci de milioane de dolari, în condițiile în care ea a susținut patru turnee nord-americane și mondiale în ultimii cinci ani.

Cu ocazia turneului „Last Girl on Earth” din 2009, Rihanna a aflat că turneul „a suferit pierderi nete semnificative”, în ciuda încasărilor mari. Totodată, contabilii ei au încasat 22% din veniturile totale ale turneului, în timp o plăteau pe Rihanna cu doar 6% din totalul încasărilor.

În aceleași documente, cântăreața afirmă că practica acordării acelor comisioane nu este o tehnică standard în mediul contabil și cel managerial, dar, în cazul ei, conduita contabililor de la cabinetul Berdon LLP a generat un evident conflict de interese.

Avocații Rihannei au acuzat același cabinet de contabilitate și de declanșarea unui audit IRS asupra finanțelor cântăreței, spunând că artista a fost obligată ulterior să cheltuiască resurse semnificative pentru a corecta erorile comise din neglijența contabililor ei.

De când i-a concediat pe acei contabili, în septembrie 2010, situația financiară a Rihannei s-a îmbunătățit deja. Turneul ei „Loud”, susținut din iunie până în decembrie 2011, a produs un profit net în valoare de peste 40% din încasările totale ale turneului.

Potrivit documentelor depuse la tribunal, Rihanna a angajat cabinetul de contabilitate Berdon LLP în 2005, când ea era o adolescentă de 16 ani din Barbados, sosită în America pentru a-și lansa cariera de cântăreață. Contabilii ei și-au încălcat în mod repetat angajamentele, au săvârșit abuzuri și infracțiuni, și-au acordat comisioane exorbitante, au înființat firme fără să analizeze efectele pe care acestea le aveau asupra averii artistei și nu au completat și expediat documentele anuale pentru fiscul american.

Rihanna și-a lansat primul material discografic în 2005, iar primul ei single devenit Nr.1 a fost piesa „S.O.S.”. Au urmat alte trei piese care au ajuns pe prima poziție a clasamentelor muzicale, „Umbrella”, „Take a Bow” și „Disturbia”. Înainte de „Loud”, lansat în 2010, cântăreața a lansat albumul „Rated R”, în noiembrie 2009. Albumele sale s-au vândut în peste 25 de milioane de copii pe plan mondial, iar cântăreața a fost recompensată cu nouă premii Grammy.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ