Robert De Niro și-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood

Robert De Niro și-a lăsat amprentele în cimentul de la Hollywood
Publicat: 05/02/2013, 10:59
Actualizat: 02/02/2019, 17:18

Actorul american Robert De Niro, câștigător a două premii Oscar, și-a „cimentat” locul în istoria cinematografiei americane, luni, lăsându-și amprentele mâinilor și picioarelor în cimentul din fața celebrului cinematograf Chinese Theatre din Hollywood, Los Angeles, informează Reuters.

Robert De Niro, în vârstă de 69 de ani, a ținut cu această ocazie un scurt discurs de mulțumire.

„(Actorul) Joe Pesci mi-a spus întotdeauna că voi sfârși cu picioarele prinse în ciment. Nu cred că se gândea la această ceremonie”, a declarat De Niro, referindu-se la numeroasele filme cu gangsteri în care a jucat pe parcursul unei cariere de peste 40 de ani.

„Se spune că orice persoană din industria filmului are trei case – casa în care locuiește, casa în care locuiește prima lui soție și Hollywood. Eu iubesc orașul New York, dar sunt mândru în același timp că sunt un cetățean al Hollywood-ului. Vă mulțumesc pentru această onoare și vă mulțumesc pentru faptul că mă faceți să mă simt aici ca acasă”, a adăugat De Niro.

Robert De Niro, care a înființat Festivalul de Film Tribeca, în 2002, pentru a revitaliza viața economică din cartierul newyorkez Manhattan după atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, se află în cursa pentru obținerea celui de-al treilea premiu Oscar din carieră, grație rolului secundar pe care îl interpretează în comedia cu accente dramatice „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook”.

Billy Crystal, care a jucat rolul psihiatrului în comedia „Cu nașu’ la psihiatru/ Analyze This” din 1999, în care De Niro interpretează rolul unui lider mafiot copleșit de atacuri de panică, a fost prezent la ceremonia de luni și a lăudat abilitatea colegului său de breaslă de a juca cu multă dezinvoltură atât roluri de comedie, precum cele din franciza „Un socru de coșmar”, cât și roluri din registrul dramatic, precum cele din „Băieți buni/ Goodfellas” și „Șoferul de taxi/ Taxi Driver”.

„Chiar și în rolurile sale cele mai întunecate, precum cel din «Taurul furios/ Raging Bull», el putea să te facă să râzi, iar el a făcut asta cu vârf și îndesat în filmul «Cu nașu’ la psihiatru». Nu sunt obișnuit să vorbesc cu franchețe cu persoane necunoscute, dar pentru mine a fost o adevărată încântare să joc alături de acest geniu”, a declarat Billy Crystal.

David O. Russell, regizorul filmului „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook”, a ținut la rândul lui să laude sensibilitatea lui De Niro și să îi mulțumească pentru faptul că a acceptat să joace în filmul său rolul unui bărbat al cărui fiu suferă de tulburare bipolară.

„Atunci când am citit pentru prima dată scenariul împreună, el a început să plângă, pentru că a cunoscut câteva persoane care suferă de tulburare bipolară. Multe familii nu sunt deloc străine de provocările pe care le aduce această boală și ele trebuie să găsească aceeași magie și aceeași dragoste pe care Bob (Robert De Niro) le are în suflet, iar el și-a oferit sufletul pentru acest film”, a spus David O. Russell.

Robert De Niro a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor principal cu rolul din filmul „Taurul furios/ Raging Bull” și Oscarul pentru cel mai bun actor secundar cu rolul din „Nașul II/ The Godfather: Part II”. Actorul american a mai fost nominalizat de alte cinci ori la premiile Oscar pentru rolurile din filmele „Taxi Driver”, „Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter”, „Revenire la viață/ Awakenings”, „Promontoriul groazei/ Cape Fear” și „Scenariu pentru happy-end/ Silver Linings Playbook”.

Amprentele sale au fost imprimate în cimentul din fața cinematografului Chinese Theatre din Hollywood, alături de cele ale altor actori celebri, precum Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Brad Pitt și George Clooney.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Dan Negru, imagini spectaculoase din locul Cinei cea de Taină! Joia Mare vine cu o...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Se CONFISCĂ totul. Legea care se aplică în toată România. Românii au interzis
A murit starul rock and roll-ului. Este cel care i-a inspirat pe artiștii de la...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern