ROBERT REDFORD, premiul Cesar pentru întreaga carieră

Redactor:
Razvan Tupa
ROBERT REDFORD, premiul Cesar pentru întreaga carieră
Cineastul american Robert Redford va primi din partea Académie des arts et techniques du cinéma din Franța premiul pentru întreaga carieră la gala Cesar 2019, arată The Hollywood Reporter.

Celebrul actor care a anunțat că „The Old Man and the Gun” (2018) va rămâne ultimul său film va primi distincția onorifică în semn de recunoaștere a unei cariere legendare.

„O mare parte dintre filmele pe care le-a realizat din fața sau din spatele camerei sunt acum clasice. Puțini oameni de film au avut un impact asemănător asupra istoriei cinematografului”, a spus Alain Terzian, care a numit acceptarea premiului de către Redford „un imens privilegiu”.

 

Robert Redford a primit și un premiu Oscar onorific, în 2002, după ce a primit distincția dedicată celor mai buni regizori pentru „Oameni obișnuiți/ Ordinary People”, în 1981. Printre realizările sale în domeniu se numără și fondarea Festivalului de Film de la Sundance, manifestare căreia i se atribuie meritul de a fi lansat o nouă generație de cineaști.

Dintre americani, doar George Clooney și Michael Douglas au mai primit premiul Cesar onorific.

Ceremonia premiilor Cesar 2019 va avea loc pe 22 februarie, la Paris.

Inchide