Robin Williams, internat într-o clinică

Robin Williams, internat într-o clinică
Publicat: 02/07/2014, 21:36
Actualizat: 31/07/2014, 14:18

Robin Williams, în vârstă de 62 de ani, nu a mai băut alcool din 2005, însă intenționează să „își reînnoiască și să se concentreze asupra angajamentului său” de a continua programul de abstinență de la alcool.

Potrivit site-ului tmz.com, Robin Williams s-a înscris în programul The Lodge, pe care centrul de reabilitare îl descrie ca „un proiect în 12 pași care poate forma și transforma fiecare aspect al vieții”.

Actorul va petrece în acest centru câteva săptămâni.

„Acest lucru a fost planificat în cele mai mici detalii, el (Williams, n.r.) a avut o perioadă mai liberă pentru a se interna”, a precizat o sursă pentru E!News.

Actorul american nu a încercat niciodată să își ascundă problemele provocate de consumul de alcool și de droguri, dar, după o perioadă de abstinență ce a durat 20 de ani, Robin Williams a recidivat în 2005, în timpul filmărilor pentru lungmetrajul „Marele alb”. Cu toate acestea, Williams s-a internat ulterior într-o clinică specializată și nu a mai consumat alcool de atunci.

„Într-o zi, am intrat într-un magazin și am văzut o sticlă mică de Jack Daniel’s. Apoi am auzit o voce (…) care îmi șoptea la ureche: «Hei, ia doar o gură, doar una». Am băut și apoi a fost o scurtă perioadă în care îmi spuneam «oh, sunt bine», dar lucrurile au scăpat de sub control atât de repede”, a declarat Robin Williams publicației Parade.

Robin Williams a devenit cunoscut datorită rolului din serialul de televiziune „Mork and Mindy” și a câștigat un premiu Oscar pentru prestația din filmul „Good Will Hunting”. Actorul a mai fost nominalizat de trei ori la premiile Academiei de film americane, pentru rolurile din filmele „Bună dimineața, Vietnam”, „Cercul poeților dispăruți” și „Regele pescar”. Recent, Robin Williams a jucat în sitcomul „The Crazy Ones”, de pe postul CBS, rolul lui Simon Roberts, excentricul director al unei agenții de publicitate, dar serialul a fost anulat de producători numai după un sezon.