Rocker”s Challenge distracția nu are preț. Concertele, camping-ul și sporturile de aventură sunt gratuite

Rocker''s Challenge distracția nu are preț. Concertele, camping-ul și sporturile de aventură sunt gratuite
Publicat: 28/06/2013, 13:12
Actualizat: 24/03/2019, 03:13

Asociația Caraș Adventure și primăria Sasca Montană îi invită pe toți iubitorii de muzică rock și natură la festivalul Rocker”s Challenge care va avea loc week-endul viitor, 5-6 iulie 2013. Evenimentul face parte dintr-o serie de proiecte menite să promoveze minunățiile naturale ale Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița din județul Caraș Severin și este finanțat din fonduri europene.

Oraganizatorii le propun participanților la festival să schimbe zgomotul și rutina orașului cu cu trilurile muzicii unora dintre cele mai titrate trupe rock românești dar și cu adrenalina sporturilor montane de aventură: tiroliană, rafting, mountain biking. Atât concertele cât și sporturile de aventură care nu necesită echipament special sunt gratuite. De asemenea, pentru cei care nu vor mai găsi cazare la pensiunile din zonă, organizatorii au amenajat în apropierea locului în care va avea loc festivalul un camping dotat cu grupuri sanitare și dușuri. Accesul în camping este, de asemenea, gratuit.

Concertele

În prima seară, vineri, 5 iulie 2013, vor urca pe scena festivalului trupele White Walls, Infected Rain și Altar. În cea de-a doua seara, sâmbătă, 6 iulie 2013, vor cânta Toulouse Lautrec, The Mono Jacks, Robin and The Backstabbers și Alexandrina Hristov.

Adrenalină

Tiroliana. Unul dintre sporturile de aventură promovat la festivalul Rocker s Challenge este Tiroliana. Coborârea pe tiroliană este gratuită pentru toți participanții la festival și este atent suprvegheată de ghizi cu experiență. Pentru tiroliană, deși este considerată sport extrem, nu trebuie să aveți cunoștințe sau antrenament și totul se desfășoară într-un cadru cât se poate de sigur. Tiroliana presupune traversarea unui obstacol natural pe corzi sau cabluri, folosind tehnici de alpinism. Tiroliana de care vă veți bucura în zona tunelelor din Cheile Nerei are 90 m lungime, cu plecare de la aproximativ 40 m înălțime și traversează râul Nera de pe malul stâng pe malul drept. Se folosesc 2 corzi paralele pentru siguranță. Traversarea durează 12-14 secunde, în funcție de greutatea persoanei, de poziția în care coboară, dar și în funcție de vânt. Distanța dintre capătul de jos al tirolianei și locul de rapel este de aproximativ 50 m. Coborârea în rapel se face de la înalțimea de 18 m. După rapel, întoarcerea la tiroliană se face prin Tunelul Mare de pe poteca ce face legătura între Sasca Română și Podul Beiului.

Rafting. Tura de rafting se face pe porțiunea în care râul Nera a săpat în muntele de calcar creând un piesaj rar întâlnit. Coborârea cu bărcile pe apă începe la Șopotu Nou și se termină la Sasca Montană, în grupuri formate din 14 persoane + 2 ghizi. Gradul de dificultate al traseului este mediu spre usor. Datorită complexității echipamentelor, doar primii 30 de participanți înscriși primesc gratuit echipamente și ghizi.

Mountain Biking. Tura de mountain biking începe din Sasca Montană cu grupuri de maximum 14 persoane + 2 ghizi. Dacă sunt mai mulți participanți care doresc această activitate, se fac mai multe grupuri. Gradul de dificultate al traseului este mediu spre ușor. Traseul este Sasca Montană – Slatina Nera – Podul Bei – Păstrăvăria Beușnița – Lacul Ochiul Beiului – Cascadele Beușniței. Există și varianta de întoarcere peste dealul „Cetății Terezia” și apoi coborâre la Socolari, dar decizia o ia ghidul în funcție de condiția fizică/tehnică a grupului. Traseul de retur se face pe la Podul Bei, prin Potoc – apoi pe DJ 571 C până la Sasca Montană. Gratuit biciclete și ghizi pentru primele 30 de persoane înscrise.

Pentru mai multe informații vă rugăm să accesați site-ul festivalului

www.rockerschallenge.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului