Rod Stewart, făcut Sir de Regina Elisabeta a II-a

Rod Stewart, făcut Sir de Regina Elisabeta a II-a
Publicat: 12/06/2016, 12:56
Actualizat: 12/06/2016, 16:32

Înnobilarea lui Rod Stewart pentru serviciile sale aduse prin muzică și acțiuni caritabile a fost dezvaluită vineri, la câteva ore după ce regina Elisabeta a II-a a participat la ceremonia de la Catedrala Sfântul Pavel din Londra, organizată cu ocazia împliniriii, în aprilie, a vârstei de 90 ani.

Cântărețul s-a declarat încântat că, de acum încolo, va avea ocazia să se prezinte cu „Sir” înainte de a-și spune numele, relatează Contactmusic.

„Am avut o viață frumoasă și o carieră extraordinară, datorită sprijinului generos al marelui public britanic”, a declarat Rod Stewart, adăugând: „Aceasta înnobilare, o onoare monumentală, încununează acest traseu și nu-mi pot dori nimic mai mult. Îi mulțumesc Majestății Sale și promit să port titlul cu demnitate”.

Rod așteapta de mult titlul, acesta recunoscând că s-a simțit ignorat, potrivit unei declarații din 2013, mai ales că până atunci mai mulți colegi de breaslă fuseseră deja înnobilați, printre care și cântărețul Tom Jones sau solistul trupei Rolling Stones, Mick Jagger.

„Mick nici măcar nu plătește taxe aici (în Marea Britanie, n.r.), iar Tom trăiește în America”, a spus el atunci, potrivit contactmusic.com. „Dacă e să vină și timpul meu, o să vină. Dacă nu, nu mă deranjează”, a adăugat artistul.

Dar, având în vedere bucuria cu care a anunțat vineri veștile bune, în cadrul unui concert sold-out susținut în orașul Southampton din Anglia, în fața a 27.000 de spectatori, se pare că nu i-a fost indiferentă vestea referitoare la primirea unui astfel de privilegiu din partea monarhiei britanice. „Am deosebita plăcere de a vă anunța că am fost înnobilat de către Majestatea Sa, Regina”, a transmis publicului, mulțumindu-i: „Asta se întâmplă datorită vouă. Mulțumesc foarte mult! Voi m-ați făcut cine sunt”.

Cântărețul a dezvăluit că a primit felicitări din partea lui Elton John, care a fost înnobilat în 1998. „Am primit un mesaj amuzant de la Elton care spune: ‘Felicitări, dragule. Cine ar fi crezut că doi bătrânei din nordul Londrei vor fi înnobilați?’ „, a povestit Rod publicului, râzând și mulțumind încă o dată.

Cariera lui Rod Stewart cuprinde 50 de ani de muzică, cu hituri precum „Maggie May”, „Handbags and Gladrags” sau „Sailing”.

Rod Stewart s-a aflat pe o listă de personalități care au fost înnobilate de Regina Elizabeth a II-a în contextul evenimentelor care marchează aniversarea oficială a suveranei Marii Britanii. Elizabeth a II-a s-a născut pe 21 aprilie 1926, dar, din 1748, aniversarea unui suveran britanic este oficial celebrată în luna iunie, printr-o ceremonie.

Titlurile onorifice britanice sunt înmânate de monarhul Regatului Unit al Marii Britanii, dar persoanele care primesc aceste tilturi sunt alese de comisii formate din funcționari publici, pe baza nominalizărilor făcute de guvern și de publicul larg.

În ordine descendentă, principalele titluri onorifice sunt cele de Cavaler/ Dame al/a Imperiului Britanic, CBE (Comandor al Ordinului Imperiului Britanic), OBE (Ofițer al Ordinului Imperiului Britanic) și MBE (Membru al Ordinului Imperiului Britanic). Tradiția cere ca în cazul Cavalerilor formula de adresare să conțină titlul „Sir”, în cazul bărbaților, și „Dame”, în cazul femeilor, urmat de numele persoanei. Cei care primesc aceste onoruri nu au un titlu nobiliar real, ci doar onorific.

Aceste onoruri reprezintă un fel de răsplată pentru politicieni, diplomați și funcționari cu o carieră îndelungată, dar lista anuală include de asemenea multe celebrități și persoane necunoscute în afara comunității sau domeniului în care activează.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Condamnarea pentru viol a lui Harvey Weinstein, anulată de o instanță din New York