Șase metode de înfrumusețare cu bicarbonat de sodiu. Cum poți scăpa de acnee

Șase metode de înfrumusețare cu bicarbonat de sodiu. Cum poți scăpa de acnee
Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit și pentru anumite tratamente de înfrumusețare.
Publicat: 03/05/2014, 11:38
Actualizat: 09/02/2016, 10:37

Deși cel mai des este întrebuințat pentru prepararea prăjiturilor, puține femei știu că bicarbonatul de sodiu poate folosit pentru menținerea sănătății pielii și a unghilor sau, spre exemplu, pentru albirea dinților.

Eva.ro prezintă șase trucuri de înfrumusețare au ajutorul bicarbonatului de sodiu:

1. Remediu pentru acnee

Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de miere. Pasta obținută trebuie aplicată pe coșuri și lăsată să acționeze timp de 15 minute. Pielea trebuie clătită apoi cu apă călduță.

2. Soluție pentru albirea dinților

Amestecă o linguriță de bicarbonat de sodiu cu câteva picături de zeamă de lămâine. Înmoaie apoi periuța de dinți în pasta formată și spală-te pe dinți cu ea. Folosită de două ori pă săptămâni, metoda de albire a dinților va da rezultate.

3. Exfoliant

Pune în palmă câteva picături din soluția ta pentru spălat pe față, apoi adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu. Omogenizează, aplică pe față și masează delicat, cu mișcări circulare. Astfel vor fi îndepărtate celulele moarte de la suprafață, iar tenul va rămâne curat și proaspăt.

4. Tratament pentru unghii

De multe ori, oja de culoare închisă poate da unghiilor o nunață gălbuie. Un amestec realizat din bicarbonat de sodiu și apă oxigenată ajută la redarea aspectului lor natural. Masează pasta rezultată pe unghii, iar nuanța gălbuie a acestora o să dispară.

5. Îndepărtează petele de pe piele

Pentru ca pielea să aibă o nuanță uniformă, amestecă o linguriță de bicarbnat de sodiu cu o lingură de zeamă de lămâie și câteva picături de ulei de măsline. Aplică această mască pe față, las-o să acționeze timp de cinci minute, apoi clătește cu apă. Acidul citric din zeama de lămâie și efectele decolorante din bicarbonatul de sodiu vor estompa petele și pistruii, lăsând tenul mai luminos.

6. Îndepărtează pielea moartă

O metodă simplă pentru a scăpa de pielea întărită și inestetică de pe picioare, în special din zona călcâielor și a unghiilor, este înmuierea picioarelor într-un amestec de apă caldă cu trei linguri de bicarbinat de sodiu. Stai cu picioarele în apă 20 de minte, apoi folosește o piatră ponce sau o pilă pentru îndepărtarea celulelor moarte din zona călcâielor.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase