Schimbare radicală la CNA: ce se poate întâmpla de la 1 aprilie

Schimbare radicală la CNA: ce se poate întâmpla de la 1 aprilie
Publicat: 27/01/2015, 19:00

Decizia a fost luată în ședința de marți a CNA cu 7 voturi „pentru” (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Gabriel Tufeanu și Răsvan Popescu), în timp ce Radu Călin Cristea a votat „împotrivă”.

Decizia a fost luată după ce Valentin Jucan a reluat, marți, transmisia online a ședinței CNA pe contul său personal de Facebook, fapt care a stârnit nemulțumirea majorității membrilor CNA, care a susținut că nu este legală difuzarea ședinței instituției pe un cont personal al unui membru de pe platfoma de socializare online.

Discuțiile privind decizia CNA de a transmite, începând cu 1 aprilie, ședințele online pe site-ul instituției s-au întins pe parcursul a aproximativ două ore. În cele din urmă, membrii Consiliului au căzut de acord asupra datei de 1 aprilie, când ar urma să înceapă aceste transmisii, însă difuzarea online pe site-ul cna.ro a ședințelor nu poate fi făcută fără modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare (ROF) al CNA. În acest sens, membrii CNA trebuie să ia în discuție modificarea ROF, care ar urma să fie făcută în curând, după discuții într-o ședință informală.

Pe de altă parte, CNA nu poate să transmită online ședințele proprii fără a avea aprobarea Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), potrivit unor precizări făcute în ședința CNA de marți.

Astfel, reprezentanții CNA ar urma să ia legătură, în următoarea perioadă, cu reprezentanții STS, pentru a se consulta privind mărimea de bandă necesară transmisiei, infrastructura necesară și expertiza necesară în acest caz.

Pe de altă parte, mai mulți membri ai CNA, între care Radu Călin Cristea și Răsvan Popescu, i-au spus lui Valentin Jucan că sunt nemulțumiți de comentariile pe care acesta din urmă le-a făcut la adresa majorității membrilor CNA pe contul său personal de Facebook. În acest context, Răsvan Popescu i-a cerut lui Valentin Jucan să retragă anumite afirmații în care folosea termeni precum „nemernicie”, în referiri la majoritatea membrilor CNA.

„Poate vă retrageți afirmațiile făcute, în caz contrar, mă puneți în situația de a nu mai participa la ședințele pe care le conduceți (în calitate de președinte de ședință, n.r.)”, i-a spus Răsvan Popescu lui Valentin Jucan.

Popescu i-a mai spus lui Jucan că între membrii Consiliului trebuie să existe o anumită înțelegere și că nu poate să conducă o ședință de oameni pe care îi consideră „nemernici și nesimțiți”.

În schimb, Valentin Jucan a spus că el a scris pe Facebook că anumite acțiuni făcute de unii membri ai Consiliului sunt „nemernicii”, fără a-i considera pe respectivii membri nemernici.

„Sunt nemernicii multe din acțiunile pe care le aveți”, a repetat Jucan.

Însă Răsvan Popescu a continuat să spună că, în cazul în care Valentin Jucan nu va retrage de pe Facebook afirmațiile de tipul acesta, el nu va mai participa la următoarele ședințe conduse de Jucan.

Această decizie ar urma să afecteze cvorumul ședințelor CNA conduse de Valentin Jucan, întrucât, în prezent, Consiliul Național al Audiovizualului funcționează cu doar nouă membri față de cei 11 prevăzuți de legea audiovizualului.

Parlamentul nu a numit încă cei doi membri care ar urma să asigure funcționarea CNA la capacitatea sa deplină, după ce Narcisa Iorga și Christian Mititelu și-au încheiat mandatele.

De asemenea, potrivit Legii audiovizualului, pentru ca o ședință să poată avea loc, este nevoie de prezența a minimum opt membri ai Consiliului.

În mod curent, CNA desfășoară ședințe publice marțea și joia.

De asemenea, potrivit Legii audiovizualului, ședințele în care se aleg președintele și vicepreședintele Consiliului nu sunt publice.

Tags:
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Ce trebuie să faci neapărat azi, pe 6 mai, în a doua zi de Paște....
FOTO. Cum s-a lăsat pozată Simona Halep de Paște, la câteva ore după ce a...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
El este Cristian, polițistul care și-a pierdut viața într-un accident de motocicletă la Galați: „Doi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
INTERZIS pe tot teritoriul României. Legea pe care niciun român nu o va încălca
Buletinele vor fi înlocuite de noua carte de identitate pe model european
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Ce substanță radioactivă a fost găsită în urina fumătorilor de țigări electronice?