Scrisoarea atacatorului cu bombă de la Iași către președintele Traian Băsescu

Scrisoarea atacatorului cu bombă de la Iași către președintele Traian Băsescu
Publicat: 09/07/2013, 13:37
Actualizat: 06/07/2016, 07:19

Oliver Stan, 38 de ani, atacatorul care a încercat luni să detoneze un proiectil într-un amfiteatru al Universității „Gheorghe Asachi” din Iași, a postat în luna ianuarie, pe un forum, o scrisoare adresată președintelui Traian Băsescu. El îi propune acestuia soluții pentru eradicarea șomajului, printre care colaborarea cu Dumnezeu, care va plăti toată datoria externă a României, dacă Băsescu deschide un cont bancar în numele Lui.

Stan suferă de schizofrenie paranoidă și a fost internat de 9 ori la Spitalul Socola de lângă Iași. El a fost reținut de procurori, în urma atentatului eșuat de la Iași.

Iată scrisoarea lui Oliver Stan:

„Domnule Băsescu,

Sînt atît de jos pe scara socială încît cu greu mă pot numi cetățean al acestei țări… Dar voi încerca tot ce voi putea să ajung pînă la dumneata Sînt un geniu și am o soluție de a vindeca șomajul în țară într-un timp foarte scurt.

Evident e vorba de împărțirea muncii disponibile la toată lumea, de crearea de locuri de muncă cu doi angajați pe același post.

Partea mai interesantă ar fi că această soluție s-ar aplica ca lege fixă atunci s-ar dubla numărul de locuri de muncă din țară și ar rămîne multe locuri de muncă libere care ar trebui ocupate.

Asta ar duce la dispariția muncii inutile și atunci aceiași bani ar ajunge practic la aceiași oameni dar ar lucra doar 3 zile pe săptămină.

Adică cu soluția mea ar lucra omul doar 3 zile pe săptămină și ar avea cam același venit, adică altfel spus ar însemna aproape dublarea plății muncii angajatului. Venitul ar rămîne același dar fiindcă s-ar scurta timpul de muncă ar crește plata muncii.

Da, sînt bolnav psihic, diagnosticat cu schizofrenia paranoidă, vorbesc cu Dumnezeu și această soluție e de la Dumnezeu, dar pînă și psihiatrii recunosc că sînt un om de o inteligență extraordinară. Deci sînt nebun, da e adevărat, dar sînt foarte deștept.

Iisus mi-a spus că nu a multiplicat pîinile și peștii în mod fizic ci i-a făcut pe oameni să-și împartă între ei mîncarea pe care o aveau.

Cred că aș putea face același lucru cu locurile de muncă. Sînt singurul om din lume care chiar poate pune în practică așa o soluție.

Ar fi vorba de organizarea unei sărbători publice numită „Capră în șură” în care oamenii să se întîlnească și să-și împartă în mod benevol (prin miracol) locurile de muncă. Adică vindecarea șomajului s-ar face într-o singură zi prin miracol.

Locuiesc undeva prin munți aproape de Cârlibaba, am locuit și într-o peșteră o vreme sînt un fel de Sfînt ciudat fără legătură cu Biserica, am publicat cărți, sînt un om foarte neobișnuit un fel de boschetar de pădure greu de găsit vă las nr de tel al viceprimarului din Cârlibaba 0744…

Mă numesc Stan Oliver, am 40 ani și arăt că Iisus.

Am absolvit facultate masterat primul pe lista de admitere, am construit sisteme cu microprocesoare, am luat premii pe țară, dar acum am ajuns boschetar.

Nu mă aștept la vreun răspuns probabil sînt prea multe mailuri trimise dar mi-am încercat norocul
Mă gîndesc dacă nu ar trebui să vin în București călare pe un cal alb… pentru a atrage atenția vreunui politician, am un cal îl cheamă Șoimu iar acest cal e singura mea avere, oare o fi permis accesul unui cal în oraș? Glumeam desigur …

Cumpărasem un pămînt și îmi construisem o casă pe munte dar fiind acuzat de boală psihică mi s-a furat pămîntul fiindcă nu prea știu să mă apăr.

Sînt un om inteligent dar prea sensibil și blînd. Dacă nu mai am casă probabil că nu-mi mai rămîne altceva de făcut decît să vin călăre pe cal în București… să caut vreun politician dispus să colaboreze cu un Sfînt …

Apropo de soluția aia a mea eu nu sînt împotriva guvernului, ci pot aduce pace și bunăstare în țară.

Bonus, Dumnezeul meu a promis că dacă colaborați cu El atunci va plăti El Însuși personal datoriile externe ale României.

Fiindcă dacă miracolul acela funcționează atunci această structură s-ar aplica apoi în toată lumea, și Dumnezeu vă oferă deschiderea unui cont al Lui personal în care oamenii din toată planeta ar putea dona bani direct în contul lui Dumnezeu, și din contul acesta s-ar putea plăti datoriile externe ale României în cîțiva ani dacă miracolul funcționează…

Dacă oamenii ar fi mulțumiți de viața cea bună atunci fiecare om din lume ar dona măcar un euro în contul ăla… deci e vorba de miliarde de euro.

Aș solicita și eu 1% din acel cont fiindcă sînt singurul care poate face acel miracol să funcționeze, sînt singurul care poate umple un astfel de cont cu miliarde de euro.

Doamne… de aș ajunge eu să vorbesc cu unu din aia de sus… Dar ăia sînt atît de sus și eu atît de jos încît e imens de greu să ajungem unii la alții.

Ce-s eu acuma decît un nenorocit ieșit din pădure rătăcit prin oraș fără locuință m-am adăpostit într-o sală de net peste noapte și ating doar o data într-un an tastatura unui calculator legat la net… Eu sînt mai degrabă un animal de pădure decît om…

Ar fi culmea să răspundă cineva! Ar fi un miracol… Eu cred în miracole dar așa ceva ar fi chiar culmea să văd odată așa un elicopter aterizînd lîngă căsuța mea și coborînd Băsescu fiindcă chiar primit mailul ăsta…

Părerea mea Domnule Băsescu e că nu ar trebui să vă caut eu ci ar trebui să veniți personal cu elicopterul în Cârlibaba să căutați pe Sfîntul din peșteră ,adică nebunul satului… Și ar trebui să veniți repede fiindcă sînt în pericol cam serios să mă bage lumea la psihiatrie… ar fi păcat să piardă lumea un geniu. Sînt într-o situație atît de proastă social încît mă tem că ajung la sinucidere. Dar deocamdată încă trăiesc… și unde-i încă viață mai e și speranță.

Sîntem Români sîntem hoți, atunci hai să furăm domnule cu ajutorul lui Dumnezeu!

Și Iosif în Egipt a furat așa și a făcut în 14 ani Egiptul cea mai bogată țara din lume…

Amintește-ți domnule Băsescu cum a scos Faraonul pe Iosif din pușcarie… Un om extraordinar că acela sînt și eu dar sînt în pușcăria excluderii sociale…

Gîndește-te că dacă reușește miracolul vindecării șomajului într-o singură zi, devii Rege domnule Băsescu, te face lumea Rege și nimeni nu ar fi împotrivă fiindcă miracolul e miracol adică e dovada clară a existenței lui Dumnezeu.

Dumnezeul meu îți dă titlul de Rege Sfînt dacă colaborezi la înfăptuirea acestui miracol. Tot ce ai avea de făcut ar fi să apari împreună cu mine într-o emisiune în direct și să zîmbesti …Asta-i tot! Simplu nu? Dar cît de imposibil e ca eu boschetarul nebun să ajung la televizor împreună cu Președintele…

A doua zi după o asemenea întîlnire ar exista o șansă reală de a dispare șomajul pur și simplu. Un mail e prea scurt nu poate cuprinde toate detaliile planului ce îl am în minte, și nici nu cred că puteți voi înțelege mintea unui geniu.

Dar probabil că scriu complet fără sens aici… scuze dacă am deranjat cu ceva dacă măcar l-o fi citit careva …

Stan Oliver”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine