Scrisoarea emoționantă a unui bunic pentru nepoții lui: „Nu vă alăturați armatei sau oricărei organizații care vă învață să ucideți”

Scrisoarea emoționantă a unui bunic pentru nepoții lui: Nu vă alăturați armatei sau oricărei organizații care vă învață să ucideți
Publicat: 19/03/2014, 16:03
Actualizat: 02/09/2019, 18:33

Cu doar câteva luni înainte să moară din cauza unui atac de acord, James Flanagan le scria nepoților lui o scrisoare emoționantă. Bătrânul în vârstă de 72 de ani le vorbea astfel celor mici despre lucrurile cu adevărat importante în viață, sfătuindu-i să fie recunoscători pentru fiecare lucru pe care îl au și să aprecieze orice șansă li se oferă pentru a fi fericiți.

Scrisoarea datată 8 aprilie 2012 a devenit de atunci virală pe Internet, de învățăturile lui Flanagan bucurându-se nu doar nepoții acestuia, ci milioane de persoane din întreaga lume, relatează Huffington Post.

„Dragă Ryan, Conor, Brendan, Charlie și Mary Catherine,

Înțeleapta mea fiică Rachel m-a îndemnat să vă scriu câteva sfaturi pentru voi, cele mai importante lucruri pe care eu le-am învățat despre viață. Încep să fac asta pe 8 aprilie 2012, în apropierea zilei mele de naștere, când voi împlini 72 de ani.

1. Fiecare din voi este un dar minunat de la Dumnezeu atât pentru familia voastră, cât și pentru ceilalți oameni. Amintiți-vă întotdeauna asta, mai ales atunci când vântul rece al îndoielii și deznădejdii va sufla peste voi.

2. Fiți neînfricați! Nu vă temeți de nimeni și de nimic atunci când vine vorba să vă trăiți viața din plin. Urmați-vă visurile și speranțele, indiferent cât de greu ar putea să pară pentru alții. Prea mulți oameni nu fac ceea ce ar trebui să facă din cauză că le pasă prea mult ce gândesc sau ce spun ceilalți. Amintiți-vă, dacă nu vă aduc o supă caldă atunci când sunteți bolnavi și nu vă sunt alături când aveți probleme, acei oameni nu contează. (…) Asumați-vă riscuri, faceți greșeli.

3. Oricine din această lume este doar o persoană obișnuită. Unii poate că poartă alte „pălării” sau au o anumită titulatură, au putere sau vor să credeți că ei sunt deasupra tuturor. Nu-i credeți. Și ei au aceleași temeri, îndoieli și speranțe. (…)

4. Faceți o listă a lucrurile pe care vreți să le realizați: călătoriți, învățați să faceți ceva, învățați o limbă străină, întâlniți oameni speciali. (…) Nu spuneți „Voi face asta mâine” (sau luna viitoare sau anul viitor). Aceasta este cea mai sigură cale către eșec. Nu există „mâine” și nu există „momentul potrivit” pentru a face ceva, cu excepția celui prezent.

5. Țineți cont de proverbul irlandez: Laudă copilul și el va înflori.

6. Fiți buni și ajutați oamenii – mai ales dacă sunt slabi, temători sau dacă sunt copii. Fiecare are propria tristețe și are nevoie de compasiunea noatră.

7. Nu vă alăturați armatei sau oricărei organizații care vă învață să ucideți. Războiul este groaznic. Toate războaiele sunt începute de oameni maturi care forțează sau păcălesc tinerii să urască și să se omoare între ei. (…)

8. Citiți cât de multe cărți puteți. Ele sunt o sursă minunată de relaxare, înțelepciune și inspirație. (…)

9. Fiți onești.

10. Călătoriți: întotdeauna, dar mai ales atunci când sunteți tineri. Nu așteptați până când veți avea „suficienți” bani sau până când vă puneți alte lucruri în ordine. Asta nu se întâmplă aproape niciodată. Faceți-vă pașaportul chiar azi.

11. Alegeți-vă locul de muncă sau profesia pentru că vă place să faceți ceva anume. Sigur, vor fi și momente dificile, dar slujba trebuie să fie o sursă de bucurie. Fiți atenți atunci când alegeți un loc de muncă doar pentru bani – vă va paraliza sufletul.

12. Nu vă certați! Nu funcționează niciodată și vă răniți atât pe voi, cât și pe ceilalți. De fiecare dată când eu m-am certat cu cineva, am dat greș.

13. Întotdeauna respectați-vă promisiunile pe care le faceți copiilor. Nu spuneți „vom vedea” când, de fapt, răspunsul este „nu”. Copiii așteaptă să le spuneți adevărul, oferiți-l cu dragoste și bunătate.

14. Nu spuneți niciodată cuiva că îl iubiți dacă nu simțiti asta cu adevărat.

15. Trăiți în armonie cu natura: mergeți la plimbare, în păduri, la munte, la mare, în deșert. Este important pentru sufletul vostru.

16. Vizitați Irlanda. Acolo s-a născut sufletul familie noastre (…).

17. Îmbrățișați-i pe cei pe care îi iubiți. Spuneți-le cât de mult înseamnă ei pentru voi, nu așteptați până când va fi prea târziu.

18. Fiți recunoscători. Există un proverb irlandez care spune „Aceasta este o zi din viața ta care nu se va mai întoarce”. Trăiți în fiecare zi cu această frază în minte.”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Programul marilor Magazine de Paște 2024: Zilele în care supermarketurile din România vor fi închise
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Este complet interzis în România. Statul nu te iartă. Amendă 12.000 de lei
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine