• Publicat:
Magazin

Scrisoarea unui medic nutriționist către toți românii: „Nu poți scăpa de cancer devenind vegetarian”

Scrisoarea unui medic nutriționist către toți românii: „Nu poți scăpa de cancer devenind vegetarian”
Medicul nutriționist Mihaela Bilic a făcut o "mărturisire" legată de "secretul tinereții fără bătrânețe si al vieții fără de moarte".

Mai precis, Mihaela Bilic a menționat faptul că bolile grave nu se pot vindeca printr-un regim drastic. Mai mult, medicul nutriționist le-a explicat fanilor săi de pe rețeaua de socializare Facebook faptul că o dietă fără grăsimi nu oferă protecție împotriva infarctului și nici un meniu vegetarian nu „scapă” de cancer.

Vă prezentăm în continuare scrisoarea integrală a Mihaelei Bilic, cu privire la modul în care oamenii trebuie să perceapă mâncarea:

„Secretul tinereții fără bătrânețe si al vieții fără de moarte…
…nu stă în mâncare:( întâlnesc deseori persoane care îmi cer sfaturi în legătură cu mâncatul sănătos, care vor să știe cum să-și păstreze sau să găsească/regăsească tinerețea, tonusul, echilibrul, starea de bine, vivacitatea, agerimea minții, înțelepciunea, pacea sufletească. Ei bine, dragii mei, pot să vă spun că așteptați prea multe de la o farfurie cu mâncare 🙂
O fi important ce băgăm în gură, cât și cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sănătatea prin intermediul alimentelor, e cale lungă. În primul rând nu-ți poți nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viață echilibrat ajută, dar nu e miraculos. Nu poți scăpa de cancer devenind vegetarian și nici protecție împotriva infarctului nu primești dacă elimini grăsimile din dietă. Nu poți vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special și nici nu trebuie să crezi că boala reprezintă o pedeapsă pentru „prostiile” pe care le-ai mâncat.
Ar fi prea simplu să putem dobândi controlul asupra vieții doar știind ce sa mâncăm. Hrana e unul din elementele pe care trebuie să le luăm în calcul însă, din păcate, nu cel mai important. Există factori cu impact mult mai grav și pe care, de multe ori, nu-i vedem/simțim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afectează sănătatea. Începem să „ruginim” de la prima gura de aer pe care o respirăm la naștere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ. Soarele, zahărul, toxinele din mediu, lasă și ele urme. Și cel mai rău ne facem singuri neștiind să exteriorizam/neutralizăm energia negativă, stresul, grijile. Nemulțumirea și necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea.
Așa că nu vă mai umpleți cu suspiciune și neîncredere farfuriile ci căutați să vă trăiti viața frumos, cu bunătate, liniște și împăcare. Atât cât o fi ea de lungă!”, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

Inchide