Secretul care le poate ajuta pe femei să trăiască mai mult

Secretul care le poate ajuta pe femei să trăiască mai mult
Publicat: 01/08/2017, 13:32
Actualizat: 03/10/2018, 03:38

Femeile care devin mame la o vârstă mai mare au toate șansele să trăiască mai mult, confiorm unui studiu realizat de cei de la Universitatea Coimbra din Portugalia. Cercetătorii au comparat speranța de viață a mamelor din țările europene, care au ajuns la vârsta de 65 de ani. și momentul în care au început să aibă copii.

Specialiștii au descoperit că cele care au născut mai târziu trăiesc mai mult decât cele care au rămas însărcinate în adolescență sau la 20 de ani.

„Acest rezultat arată că femeile tind să trăiască mai mult cu cât sunt mai în vârstă atunci când rămân însărcinate, în special cu primul copil”, cred cercetătorii.

„Deși există mai mulți factori care pot crește speranța de viață,cel mai surprinzător rămâne vârsta pe care femeile o au atunci când rămân însărcinate, teorie care susține că o sarcină după 30 de ani poate fi mai mult decât benefică””, adaugă specialiștii.

Un alt studiu care a fost publicat în revista Menopause susține că cele care au copii după vârsta de 33 de ani au toate șansele să câștige pariul cu longevitatea, în comparație cu mamele mai tinere.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase