Secretul teribil care ar fi dus la moartea unui cântăreț renumit. „S-a întâmplat în copilărie. Nu a vrut să vorbească niciodată despre asta”

Secretul teribil care ar fi dus la moartea unui cântăreț renumit. „S-a întâmplat în copilărie. Nu a vrut să vorbească niciodată despre asta
Publicat: 29/03/2018, 12:30

Cântărețul George Michael a murit fulgerător, în data de 25 decembrie 2016, la vârsta de 53 de ani. Pe de o parte, vestea morții artistului i-a șocat pe fanii săi, iar pe de altă parte, pentru cunoscuți a reprezentat o confirmare nefericită a stării sale fizice și psihice precare, scrie mirror.co.uk.

Simon Napier-Bell, fostul manager al trupei Wham!, crede că vedeta a folosit droguri „semi-suicidale”, din cauza unei experiențe teribile din copilărie, care i-a alimentat creativitatea, dar l-a distrus moral și psihic.

Întâmplarea îngrozitoare ar fi avut loc cu mulți ani înainte de moartea mamei artistului, Lesley, și a partenerului ei de viață, Anselmo Feleppa, în anii 1990.

„Era foarte afectat de moartea mamei sale și a lui Anselmo”, spune Simon, suspectând însă că „adevărata supărare” a lui George ar fi avut legătură cu o întâmplare petrecută în urmă cu mai mulți ani.

Simon crede că talentul lui George Michael are legătură cu o traumă timpurile, dobândită înainte de anii de glorie cu trupa Wham!.

„A avut o traumă în copilărie, la vârsta de 12-13 ani. Nu a vorbit public despre asta, deoarece se simțea foarte stingher”, precizează Simon.

Simon a realizat un film documentar, în care analizează morțile unor staruri tinere precum Amy Winehouse, Kurt Cobain, Janis Joplin, care au murit cu toții la 27 de ani – și cu toții au avut traume psihologice în copilărie.

Apropiatul lui George Michael a mai precizat că atacurile de panică ale lui George Michael au apărut încă din tinerețea artistului.

„Am fost cu George, în momentele de panică, spunea că nu poate urca pe scenă”, mărturisește Simon. „Ceea ce prezintă și cum sunt ei de fapt…Sunt două lucruri diferite. Nu urcă pe scenă pentru că sunt foarte încrezători. Ei urcă pe scenă deoarece duc lipsa unei încrederi de sine, vor să fie iubiți de ceilalți”.

În privința traumei suferite de George Michael în copilărie, Simon Napier-Bell suspectează un abuz fizic sau sexual, despre care artistul nu a dorit să discute niciodată, dar care l-a afectat în mare măsură.

Documentarul lui Simon, „27: Gone Too Soon” a fost lansat pe DVD.

Simon alături de George Michael și Andrew Ridgeley, starurile trupei Wham! (1985) (foto: Alan Davidson/Rex)

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase