Șeful tău ar putea fi UN PSIHOPAT. Care sunt cele ZECE PROFESII preferate de acest tip de personalitate

Șeful tău ar putea fi UN PSIHOPAT. Care sunt cele ZECE PROFESII preferate de acest tip de personalitate
Publicat: 17/10/2018, 00:16

În Manualul de Diagnostic și Statistică a Tulburărilor Mentale, un psihopat este o persoană îngâmfată, impunătoare și cu un talent în a manipula alte persoane, informează Business Insider.

Un lucru pe care psihopatii tind să-l aibă în comun este cariera de succes. De exemplu, probabil că veți găsi mulți dintre ei în poziții de conducere datorită lipsei de scrupule, a carismei și a neînfricării. Sunt foarte buni la luarea deciziilor rapide, dar nu atât de buni în cazul profesiile empatice, cum ar fi asistența medicală sau terapia.

Kevin Dutton, psiholog și scriitor britanic, este specializat în studiul psihopatiei. În cartea sa „Înțelepciunea psihopatilor: Ce sfinți, spioni și ucigași serioși ne pot învăța despre succes”, el a întocmit o listă a locurilor de muncă care atrag cei mai mulți psihopați.

Primele zece opțiuni de carieră pentru psihopați, clasate în ordine crescătoare după popularitate.

10. Funcționar public

Să fii funcționar public este a zecea cea mai populară alegere a carierei pentru psihopați, potrivit lui Dutton. De fapt, în 2014, oficialii guvernului britanic au considerat recrutarea psihopatilor ca o măsură „pentru a păstra ordinea”, deoarece sunt „foarte buni în timpul crizelor” și nu au „sentimente pentru alții, nici cod moral și tind să fie foarte inteligenți și logici”.

9. Chef bucătar

Cei mai mulți psihopați nu au nici un interes să îi rănească pe ceilalți, așa că nu vă faceți griji cu privire la faptul că bucătarii au acces la flăcări și cuțite în timpul zilei de lucru. Psihopații se dezvoltă cel mai bine în haos, unde alți oameni ar putea da greș, iar acesta ar putea fi unul dintre motivele pentru care ei lucrează atât de bine într-o bucătărie plină de agitație.

8. Cleric

Într-un post pe blog pentru Psychology Today, veteranul FBI Joe Navarro explică câteva dintre motivele pentru care oamenii psihopați pot alege să facă o carieră în Biserică. Printre acestea, se numără faptul că organizațiile religioase pot oferi oamenilor mijloacele pentru a-i exploata pe alții, dând în același timp legitimitate acțiunilor lor. De asemenea, este ușor să facă alianțe, care pot oferi oamenilor manipulativi un ajutor pentru a obține accesul la informații sensibile.

7. Ofițer de poliție

Psihopații nu au neaparat motive ascunse. Una dintre trăsăturile lor este calmul în condiții de stres. Ofițerii de Poliție au un loc de muncă extrem de intens și periculos, deci este un beneficiu uriaș dacă sunt calmi în momentul producerii unei crize. Acesta ar putea fi un motiv pentru care aplicarea legii este o alegere populară pentru psihopați.

6. Jurnalist

Dutton enumeră și unele trăsături ale psihopaților cum ar fi: farmec, concentrare, atenție, cruzimea și acțiune, toate acestea fiind avantajoase în jurnalism, mai ales când cazul termenelor limită și când trebuie să primească răspunsuri de la anumite surse.

5. Chirurg

Un studiu, publicat în revista The Bulletin of the Royal College of Surgeons of England, a căutat să afle dacă chirurgii erau cu adevărat psihopați. Rezultatele au arătat că specialiștii din spitalele universitare au obținut un punctaj mai mare pe scara de personalitate psihopată decât medicii unui spital obișnuit. Motivele posibile pe care autorii le dau sunt că „imunitatea la stres este trăsătura de personalitate dominantă a medicilor”, iar chirurgii trebuie să ia decizii rapide și dificile în fiecare zi.

4. Agent de vânzări

O persoană psihopată care lucrează în vânzări prezintă, probabil, trăsături precum promovarea fără sinceritate, furtul contactelor altor persoane, dorința neîncetată de a câștiga cei mai mulți bani și incapacitatea de a fi un bun coechipier.

3. Persoanele care lucrează în televiziune sau radio

Unii psihopați prezintă de asemenea narcisism, care este, probabil, util într-un loc de muncă care presupune multă atenție publică. O altă caracteristică pe care trebuie să o îndeplinească cei care lucrează televiziune sau radio este cea de a fii calm în fața presiunii.

2. Avocat

Într-o postare pe blog pentru Psychology Today, avocatul Ruth Lee Johnson spune că, deși trăsăturile psihopatice, cum ar fi încrederea în sine, lipsa de scrupule și farmecul înșelător pot fi la îndemână pentru avocați. Desigur, este simplist să spunem că numai aceste trăsături sunt suficiente.

1. Director executiv/ CEO

Psihopații au ceva numit „rezistență la haos„. Acest lucru nu înseamnă doar că își păstrează o minte limpede când sunt sub stres – uneori aceștia creează un dezastru pentru altcineva, pentru că îi face să arate bine atunci când toată lumea din jurul lor se chinuie. Unii psihopați pot folosi această metodă pentru a accede în carieră până în vârf. Alții nu sunt neaparat manipulativi și ajung în prim plan doar prin abilitățile lor.