Semne că partenerul te înșală. Cum se comportă pe Facebook

Semne că partenerul te înșală. Cum se comportă pe Facebook
Publicat: 19/06/2017, 15:17

Sexologul Gabriela Marin consideră că infidelitatea se poate manifesta și fără contact fizic, pur și simplu printr-o apropiere în mediul online. „În zilele noastre, când ne petrecem din ce în ce mai mult timp în mediul online, orice aspect al vieții noastre cotidiene își găsește un corespondent în lumea digitală. Flirturile se fac în social media sau chat-rooms, sexualitatea se explorează cu ajutorul webcam-ului sau a pornografiei, iar aplicațiile (precum Tinder) sunt create special pentru a găsi persoane disponibile. Dincolo de aceste aspecte, în lumea modernă, infidelitatea îmbracă mult mai multe forme: de la aventuri reale în afara relației, la cele virtuale. Într-o accepțiune comună, infidelitatea sexuală este ascunderea față de partener a unor secrete de natură sexuală, care pot pune în pericol legătura”, declară sexologul Gabriela Marin.

Chiar dacă partenerul are sau nu contacte în afara relației, specialistul identifică șase semne care pot amenința relația.

1.Este deseori preocupat de conversațiile digitale în scris, dar niciodată nu menționează despre ce este vorba. „Utilizarea compulsivă a telefonului mobil poate fi o sursă constantă de conflict în cadrul relațiilor, deoarece partenerul se simte exclus, cel în cauză acordând mai multă atenție telefonului decât discuțiilor. Atunci când observați că partenerul dumneavoastră reacționează emoțional în fața ecranului, dar nu vă permite să aflați despre ce este vorba, apare un zid gros în relație. Desigur că nu trebuie să cereți ca cineva să fie ca o carte deschisă în ceea ce privește activitățile online, fiecare dintre noi are nevoie de intimitate. Dacă conversațiile îl desprind de la prezent și de la a fi cu cel de lângă el, iar acesta nu face niciun efort să corecteze acest lucru, atunci atenția și prioritățile lui s-ar putea să fie îndreptate în altă parte”, explică sexologul.

2.Primește mesaje la orice oră, inclusiv noaptea târziu. „Acum 20 de ani, dacă un prieten sau un coleg de muncă v-ar fi sunat partenerul noaptea, când erați deja în pat, v-ar fi deranjat. Acum, a devenit social acceptat să îi trimiți cuiva un mesaj (și chiar să aștepți răspuns) mult după limita orară admisă. Un mesaj primit noaptea de la un prieten nu reprezintă neapărat o cauză de îngrijorare, unele cupluri chiar se relaxează împreună cu telefoanele în față. În schimb, dacă conversațiile târzii în noapte apar tot mai des și își croiesc drum chiar în dormitorul dumneavoastră, atunci s-ar putea să fiți deja cea de a doua opțiune”, este de părere psihologul Gabriela Marin.

3.Vă treziți și observați că partenerul este pe Facebook, dar se ascunde repede când vă vede. „Deoarece tot mai multe persoane dorm cu telefonul mobil în apropiere (fapt care a fost demonstrat ca fiind deranjant pentru odihnă și sănătate), crește și probabilitatea purtării unor conversații online. Este acceptabil ca partenerul să petreacă timp pe Facebook, dar, dacă se ascunde, îl puteți întreba de ce”, spune Gabriela Marin.

4.Devine posesiv în legătură cu telefonul sau tableta. „Persoanele care se comportă neobișnuit și încearcă să ascundă ceva, sunt tot timpul atente să nu fie prinse și pot fi ușor de observat. Dacă își protejează telefonul cu orice preț, închide fereastra atunci când vorbește la telefon sau vă împiedică să trageți cu ochiul la ceea ce scrie, sunt șanse mari ca partenerul să aibă un motiv special. Poate avea reacții nefirești de iritabilitate sau supărare atunci când îi luați în joacă telefonul sau tableta, fără niciun motiv serios”, consideră psihologul.

5.Observați persoane care îi comentează pe profilul de Facebook sau dau share-uri. „Multe persoane nu își știu nici măcar prietenii din mediul virtual, cu atât mai puțini pe cei ai partenerului. Cu toții avem colegi de muncă, prieteni ai prietenilor sau colegi de școală generală în lista de prieteni, pe care nu i-am putea recunoaște. În schimb, dacă o persoană este peste tot în mediul virtual și manifestă un nivel de apropiere nepotrivit, dar partenerul nu vă povestește despre respectivul prieten, poate fi un semn că are ceva de ascuns”, afirmă sexologul Gabriela Marin.

6. Devine defensiv în legătură cu timpul pe care îl petrece pe telefon sau vă acuză pe dumneavoastră de comportament neadecvat. „Dacă partenerul știe că face ceva greșit, vă poate ataca pe dumneavoastră în primă fază sau devine defensiv, asta pentru a vă opri să aflați mai multe. Poate nici să nu deschidă subiectul despre cât timp petrece pe telefon, dar să vă conteste obiceiurile pe care le aveți în mediul online. De unde atâta preocupare? Poate fi un semn că se protejează pe sine în legătura cu ceva sau că se ascunde de ceva timp”, explică psihoterapeutul.

Infidelitatea doare, fie că este reală sau virtuală. De cele mai multe ori, cei care înșală nu realizează cât de mult îi poate afecta asta pe partenerii lor sau ce impact emoțional poate avea asta asupra relației. De obicei, atunci când partenerul care a fost trădat află despre infidelitatea celuilalt, trece printr-o mare suferință. Lucrul cel mai dureros nu este faptul că celălalt a făcut sex cu altă persoană, cât faptul că încrederea și siguranța în persoana cea mai apropiată sufletului nostru a fost distrusă. „Nu contează dacă persoana infidelă și-a înșelat partenerul fizic sau prin intermediul rețelelor sociale, infidelitatea doare la fel de tare. În funcție de nivelul de stabilitate emoțională, infidelitatea se poate transforma într-un eveniment traumatic și poate fi nevoie de ani de zile pentru ca persoana să-și recapete încrederea în partenerul său”, conchide sexologul Gabriela Marin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații