Sfatul prețios pe care Frank Sinatra i l-a dat tânărului George Michael, în 1990

Sfatul prețios pe care Frank Sinatra i l-a dat tânărului George Michael, în 1990
Publicat: 27/12/2016, 14:46
Actualizat: 28/12/2016, 12:02

Superstarul George Michael, cântărețul și compozitorul care a ajuns în fruntea topurilor muzicale internaționale în anii 1980, pe când era parte din duo-ul pop Wham!, s-a stins din viață în prima zi de Crăciun, în reședința sa din Oxfordshire.

În 1990, George Michael, pe vremea aceea în vârstă de 27 de ani a oferit un interviu pentru revista Los Angeles Times’ Calendar în care a vorbit despre deziluzia pe care i-o provoacă faima internațională, relatează The Mirror.

Declarațiile lui George Michael din interviu au avut un efect legendar: o scrisoare cu semnificație pentru istoria muzicii. Cântărețul, actorul și câștigătorul Premiului Oscar Frank Sinatra, atunci în vârstă de 74 de ani, a transmis o scrisoare deschisă adresată lui George Michael către revista Los Angeles Times’ Calendar.

„Nu înțeleg un băiat care trăiește cu speranța că faima îi va păli”, a scris Sinatra. „Iar acum este un compozitor în culmea gloriei la 27 de ani și vrea să renunțe la ceva pentru care nenumărați tineri talentați din întreaga lume și-ar împușca chiar și bunica. Fac o glumă legată de lucrurile de care se plânge tânărul.”, adaugă George Michael.

Sinatra, – care a devenit la rândul său faimos când avea doar 20, atunci când a intrat în trupa de top a lui Tommy Dorsey în anii ’40, înainte de a-și începe o carieră solo care l-a transformat într-o figură de legendă în entertainment-ul mondial – i-a oferit și un sfat tânărului George Michael, în scrisoarea din 1990.

„Fii serios, George. Relaxează-te. Fii entuziast”, i-a scris Sinatra lui George Michael. „Talentul nu trebuie irosit. Cei care îl au – și tu ai talent, în mod evident, altfel coperta revistei Calendar ar fi fost despre Rudy Vallee – cei care au talent, așadar, trebuie să-l îmbrățișeze, să-l hrănească și să-l împărtășească…Ai încredere în mine. Am fost și eu în situația ta.”, a mai scris Frank Sinatra.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase