Și-au vândut fiica pentru a face cumpărături online. Pe listă: un iPhone

Și-au vândut fiica pentru a face cumpărături online. Pe listă: un iPhone
Publicat: 19/10/2013, 15:13
Actualizat: 21/03/2019, 14:59

Doi chinezi din Shanghai vor ajunge în fața judecătorilor, după ce și-au vândut bebelușul pentru a face cumpărături online, informează The Telegraph.

Cei doi au început să posteze pe internet din luna iunie a acestui an anunțuri prin care sugerau că erau dispuși să se despartă de copilul lor, la momentul respectiv nenăscut, în schimbul sumei de 50.000 de yuani, echivalentul a circa 6.000 de euro.

Ei au avut grijă să ascundă sarcina și pentru a explica de ce abdomenul femeii creștea de la o lună la alta, le-au spus vecinilor că aceasta are o tumoare.

Femeia a născut la domiciliu, apoi cei doi și-au dat fiica și au primit în aceeași zi o sumă mare de bani în cont, potrivit informațiilor obținute de procurori.

Suma a fost cheltuită apoi pentru a face cumpărături pe internet, printre obiectele achiziționate de chinezi numărându-se și un smartphone iPhone.

„Nu ne-am dat copilul pentru bani, ci pentru a-i oferi mai multă siguranță”, le-au spus ei procurorilor care anchetează cazul.

Anul trecut, un adolescent chinez în vârstă de 17 ani a hotărât la rândul său să își cumpere un iPhone și un iPad, iar în lipsa sumei necesare și-a vândut un rinichi. Șapte persoane au ajuns la închisoare odată ce tranzacția a fost descoperită.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase