Slash a compus tema muzicală pentru cel mai recent joc din franciza „Angry Birds”

Slash a compus tema muzicală pentru cel mai recent joc din franciza Angry Birds
Publicat: 09/03/2013, 15:03
Actualizat: 03/02/2019, 02:17

Rockerul american Slah, fostul chitarist al trupei Guns N’ Roses, a înregistrat un cântec care va constitui tema muzicală a celui mai recent joc din franciza „Angry Birds”, intitulat „Angry Birds Space”, informează contactmusic.com.

Muzicianul american este un mare admirator al jocului video „Angry Birds”, încă de când acesta a fost lansat pentru prima dată pe piață, în 2009, sub forma unei aplicații pentru telefoanele mobile.

Slash a dezvăluit într-un interviu recent că s-a distrat teribil lucrând la acest proiect, realizat în colaborare cu inginerii companiei Rovio Entertainment, creatoarea jocului „Angry Birds”, într-un studio din orașul finlandez Helsinki.

„Am intrat în studio, iar acesta era extrem de colorat. Peste tot erau lumânări Angry Birds, băuturi răcoritoare Angry Birds și jucării uriașe din pluș. Acea atmosferă l-a ajutat într-un fel pe tocilarul din mine să iasă la suprafață. A fost atât de cool!”, a declarat rockerul american.

Slash, al cărui nume real este Saul Hudson, nu este prima vedetă care colaborează cu proprietarii francizei „Angry Birds”. Astfel, trupa Green Day a lansat propria versiune a acestui joc în 2012, iar regretatul Freddie Mercury, fostul solist al trupei britanice Queen, a fost făcut membru onorific al francizei „Angry Birds”, în septembrie 2012, în ziua în care renumitul muzician ar fi urmat să împlinească vârsta de 66 de ani.

Angry Birds este un joc video de tip puzzle, produs de compania finlandeză Rovio Mobile. Lansat în decembrie 2009, acest joc a fost descărcat în 2010 în peste 12 milioane de copii de pe aplicația App Store a companiei Apple. Jocul este disponibil în prezent pe mai multe platforme, inclusiv Android, Bada, Chrome, webOS.

În acest joc, utilizatorii folosesc un fel de praștie pentru a catapulta păsări în direcția unor porci, așezați pe sau în interiorul unor structuri din piatră sau lemn, cu intenția de a distruge toți porcii de pe terenul de joacă. Pe măsură ce jocul avansează, utilizatorii văd apărând păsări noi, dintre care unele sunt înzestrate cu puteri speciale.

Rovio Mobile a produs Angry Birds cu numeroase actualizări gratuite, care aduc un conținut suplimentar jocului, iar compania finlandeză a lansat și câteva versiuni speciale ale jocului, precum cea inspirată de filmul de animație „Rio” și cea inspirată de sărbătoarea de Halloween.

Angry Birds își datorează succesul și popularitatea grație ușurinței cu care poate fi jucat, graficii și prețului mic practicat de compania producătoare.

Popularitatea sa a condus la apariția unor versiuni pentru computere, console de joc, a unei versiuni online, a unor produse derivate și, pe termen lung, a unui lungmetraj și a unui serial TV.

Saul Hudson, născut pe 23 iulie 1965, care evoluează pe scenă sub numele de Slash, este cunoscut publicului larg în calitate de fost chitarist al trupei Guns N’ Roses, fiind considerat unul dintre cei mai talentați instrumentiști din muzica rock.

După destrămarea trupei Guns N’ Roses, Slash, renumit pentru jobenul pe care îl poartă adeseori pe scenă în timpul concertelor sale, a cântat mai întâi alături de trupa Snakepit și apoi a înființat o nouă formație, împreună cu foștii lui colegi Duff McKagan și Matt Sorum. Albumul de debut al trupei Velvet Revolver, intitulat „Contraband”, s-a vândut în patru milioane de exemplare și a câștigat un premiu Grammy. Următorul album, „Libertad”, a avut mai puțin succes, iar colegii săi l-au concediat pe solistul Scott Weiland, în 2008, din cauza numeroaselor tensiuni pe care acesta le genera în cadrul trupei.

Slash și-a lansat în aprilie 2010 primul său album solo, care îi poartă numele și cuprinde o serie de colaborări cu diverși muzicieni. Chitaristul american și-a lansat cel de-al doilea album solo, intitulat „Apocalyptic Love”, pe 21 mai 2012.

Artistul american a susținut un concert și în România, pe 5 februarie, la Sala Palatului din București.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
EXPERIMENT. Pască plină de mucegai, drob cu probleme şi cozonac fără lapte. Analizele de laborator...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
TAXA obligatorie în România. Nu poți evita plata ei, oricine ai fi
Vârsta de pensionare ar putea crește în România. Datele care ar duce la o decizie...
I-a cerut soțului o fotografie cu bebelușul celui mai bun prieten al său, dar a...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice