Sofia Vergara, Scarlett Johansson sau Reese Witherspoon? Cine este cea mai bine plătită actriță din lume: Angelina Jolie a ieșit din top 10

Sofia Vergara, Scarlett Johansson sau Reese Witherspoon? Cine este cea mai bine plătită actriță din lume: Angelina Jolie a ieșit din top 10
Publicat: 24/08/2019, 09:43

În anul financiar cuprins între 1 iunie 2018 și 1 iunie 2019, Johansson, în vârstă de 34 de ani, a câștigat 56 de milioane de dolari, mare parte datorită rolului Natasha Romanoff/ Black Widow din franciza Marvel „Răzbunătorii/ Avengers”.

În schimb, în topul general al celor mai bine plătiți actori din lume, Scarlett Johansson ocupă locul al optulea. De altfel, în topul 10 general, apar doar două actrițe, respectiv ultima poziție fiind ocupată de actrița de televiziune Sofia Vergara, starul serialului „Modern Family”.

La începutul acestei săptămâni, Forbes a făcut public și topul 10 al celor mai bine plătite staruri masculine din cinematografie, condus de Dwayne Johnson, cu încasări de 89,4 milioane de dolari în ultimele 12 luni.

Anul acesta, toate cele zece actrițe din top au avut câștiguri de peste 20 de milioane de dolari, comparativ cu clasamentul din 2018, când doar Johansson și Angelina Jolie, ocupanta locului secund, depășiseră acest prag. Anul acesta, însă, Angelina Jolie nu mai apare în top 10.

De asemenea, topul 10 al celor mai bine plătite actrițe pe 2019 nu include nicio artistă de culoare.

Topul 10 al celor mai bine plătite actrițe pe 2019 este format din Scarlett Johansson – 56 de milioane de dolari, Sofia Vergara – 44,1 milioane de dolari, Reese Witherspoon – 35 de milioane de dolari, Nicole Kidman – 34 de milioane de dolari, Jennifer Aniston – 28 de milioane de dolari, Kaley Cuoco – 25 de milioane de dolari, Elisabeth Moss – 24 de milioane de dolari, Margot Robbie – 23,5 milioane de dolari, Charlize Theron – 23 de milioane de dolari, Ellen Pompeo – 22 de milioane de dolari.

Topul Forbes este realizat pe baza datelor obținute din box office și de la compania Nielsen, precum și din interviuri cu specialiști din industrie.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase