Solicitarea lui Roger Waters către autoritățile române privind show-ul „The Wall” din Piața Constituției

Solicitarea lui Roger Waters către autoritățile române privind show-ul The Wall din Piața Constituției
Publicat: 16/11/2012, 21:09
Actualizat: 01/02/2019, 06:22

Roger Waters, membru fondator al legendarei trupe Pink Floyd, a cerut ca pe durata show-ului „The Wall”, pe care îl va susține la București pe 28 august 2013, să fie întrerupt iluminatul public în Piața Constituției, informează stirileprotv.ro.

Roger Waters va aduce muzica trupei Pink Floyd în România, în superproducția „The Wall”, show-ul fiind programat pe 28 august 2013, în Piața Constituției din București.

Întrucât show-ul „The Wall” se bazează în primul rând pe proiecții impresionante, efecte vizuale și decoruri grandioase, Roger Waters a cerut ca cel puțin pe durata concertului iluminatul public din Piața Constituției să fie întrerupt. Oficialii nu au dat încă un răspuns la această solicitare, însă, potrivit stirileprotv.ro, sunt toate șansele ca aceștia să accepte cerințele artistului.

Roger Waters va aduce pentru prima oară în România una dintre cele mai grandioase producții rock din istorie. Britanicul așteptat de două generații de fani este vestit pentru discursul lui împotriva războiului și a globalizării. De altfel, cu un astfel de mesaj plănuiește să își deschidă show-ul de la București.

„O să încerc să îmi dau seama de fonetica unui discurs scurt în limba din țara în care merg. Scriu ceea ce simt pentru ca oamenii să înțeleagă că totul e real nu e artificial”, spune Roger Waters.

Gândit ca un simbol al blocajului dintre culturi, decorul pentru show-ul „The Wall” va fi impresionant. Un zid cu o lățime de 150 de metri, o înălțime de 12 metri și o suprafață de 20.000 de metri pătrați se va înălța între muzician și spectatori.

În mometul în care publicul va cânta „All in all it was just a brick in the wall”, pe scena de 1.200 de metri pătrați va apărea un lanț uman format din copii.

Potrivit stirileprotv.ro, Roger Waters va petrece cel puțin o noapte într-un hotel din București. El a cerut ca în cameră să aibă draperii negre și două lămpi pe masă, pentru că nu suportă lumina fluorescentă.

Biletele pentru show-ul „The Wall”, al muzicianului Roger Waters, care va avea loc pe 28 august 2013 în Piața Constituției din Capitală, au fost puse în vânzare pe site-ul myticket.ro, la mai multe categorii de preț, cuprinse între 135 de lei și 950 de lei, informează organizatorii concertului, Emagic.

Începând de vineri, fanii Pink Floyd își pot achiziționa biletele pentru concertul lui Roger Waters „The Wall” online, de pe site-ul www.MyTicket.ro, ulterior acestea fiind disponibile și în magazinele de specialitate. Biletele au prețuri cuprinse între 135 de lei și 950 de lei, în funcție de distanță față de scenă: cele fără loc, în categoriile gazon B, gazon A și golden ring, costă 135 de lei, 180 de lei, respectiv 280 de lei, iar locurile pe scaune vor costa 585 de lei și 950 de lei.

„După ce am anunțat concertul de la București, feedback-ul a fost incredibil, am fost realmente copleșiți de mesaje. Românii au început să devină consumatori de concerte mari, motiv pentru care facem tot posibilul să aducem cele mai mari producții și în țara noastră. Întregul concept «The Wall» este absolut fenomenal, echipa care se ocupă de acest show colaborând de-a lungul timpului cu artiști precum U2, The Rolling Stones, Madonna sau Muse. Dincolo de muzica ce a consacrat Pink Floyd, trebuie să ne așteptăm la o adevarată experiență multidimensională, la o scenografie ieșită din comun, la vizualuri, efecte speciale și pirotehnice realizate cu ajutorul celor mai noi tehnologii”, a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic, într-un comunicat remis pe 14 noiembrie, agenției MEDIAFAX.

Fără îndoială, caracteristica remarcabilă a întregului concept o reprezintă dimensiunea zidului construit ca background pentru scena concertului, care, pentru show-urile în aer liber are o lățime dublă comparativ cu cel pentru concertele de sală. „The Wall” va avea așadar peste 150 de metri lățime, 12 metri înălțime și o suprafață de aproximativ 20.000 mp, fiind astfel cea mai mare suprafață de proiecție din cadrul unui turneu mondial. „The Wall” surprinde nu doar prin dimensiunile impresionante ale producției, ci și prin doborârea unor recorduri de audiență, în cadrul turneului din America de Sud de anul acesta show-ul desfășurându-se pe 15 stadioane, cu un total de peste 750.000 de fani prezenți. O altă premieră din cadrul turneului precedent l-au reprezentat cele nouă concerte sold-out de pe stadionul River Plate din Buenos Aires, depășindu-se astfel recordul anterior de cinci show-uri consecutive susținute cu casa închisă, deținut de The Rolling Stones.

Roger Waters va relua turneul „The Wall” în Europa în vara anului următor, pe 28 august 2013 fiind programat concertul de la București.

Primul turneu „The Wall” a început pe 15 septembrie 2010, în Toronto, Canada, și a continuat cu noi reprezentații în America de Nord, Europa, Australia și America de Sud, înregistrând adevărate recorduri de audiență – 192 de concerte și peste 3,3 milioane de spectatori -, devenind rapid unul dintre cele mai de succes turnee din istorie. Mai mult decât atât, turneul început acum doi ani a reprezentat prima interpretare integrală din ultimii douăzeci de ani a pieselor albumului „The Wall” de unul dintre membrii Pink Floyd, cea anterioară aparținându-i tot lui Roger Waters, la Berlin, pe 21 iulie 1990.

„Sunt extrem de încântat de faptul că producția «The Wall» se reîntoarce în Europa. O să fie distractiv pentru toți cei prezenți. Am reproiectat întregul concept «The Wall» special pentru spațiile în aer liber. Va fi impresionant, pentru că implică mult mai multă mișcare, acțiune, dramă și suspans comparativ cu show-urile ce au loc în săli acoperite. Zidul este mult mai mare, întreaga construcție, de altfel, este mult mai amplă, astfel încât să ofere tuturor spectatorilor o experiență mult mai intensă. E drept, o astfel de producție nu ar fi fost posibilă acum 40 de ani, însă lucrurile s-au schimbat, tehnologia a avansat, iar acum putem face lucruri inimaginabile. Un astfel de spectacol trebuie văzut!”, a declarat Roger Waters.

De-a lungul timpului, producția originală a celebrului album „The Wall” a fost pusă în scenă integral doar de 29 de ori în cadrul turneulului de promovare susținut de Pink Floyd în 1980 și încă o dată, în Germania, ca formă de sărbătorire a căderii Zidului Berlinului, în fața a peste 200.000 de oameni. Cu toate acestea, „The Wall” rămâne unul dintre cele mai emblematice albume din istoria muzicii, cu efecte profunde asupra culturii pop, rezonând cu multe generații de fani.

Înființat în 1965, de Roger Waters, Nick Mason, Richard Wright și Syd Barrett, grupul Pink Floyd s-a destrămat în 1996. Trupa Pink Floyd a devenit celebră grație unui rock progresiv și psihedelic, în anii 1960 și 1970, și a lansat o serie de albume intrate în legendă, precum „Dark Side Of The Moon” (1973), „Wish You Were Here”(1975), „Animals”(1977) și „The Wall” (1979).

Relațiile dintre membrii fondatori ai grupului au devenit tensionate în ultimii ani, însă aceștia au acceptat să se reîntâlnească și să cânte din nou împreună pentru concert uriaș susținut în Hyde Park din Londra în 2005, intitulat „Live 8”. Richard Wright, clăparul trupei, a murit în 2008, la vârsta de 65 de ani.

Numele formației a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame din SUA în 1996 și în Music Hall of Fame din Marea Britanie în 2005. Trupa a vândut peste 250 de milioane de albume în lumea întreagă.

Revista Rolling Stone a pus formația pe locul 51 în topul 100 Greatest Artists of All Time, iar în topul similar realizat de postul VH1 trupa ocupă locul 18.

Printre premiile obținute de Pink Floyd se numără un Grammy pentru albumul „The Wall”, în 1980, un BAFTA pentru piesa „Another Brick in the Wall (Part 2)” din filmul „The Wall”, în 1982, și un alt Grammy pentru „Marooned” în 1995. În 2008, regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei a acordat formației Pink Floyd premiul Polar Music pentru contribuția la dezvoltarea muzicii moderne. La ceremonie au participat Waters și Mason.

Celebrul album „The Wall” al grupului britanic, având la bază personajul Pink, inspirat din viața și experiențele lui Roger Waters, tratează teme complexe, precum izolarea și alienarea, fiind puternic influențat de filosofia pacifistă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?