Ștefan Bănică lansează albumul „Altceva” în octombrie

Ștefan Bănică lansează albumul Altceva în octombrie
Publicat: 25/09/2012, 14:14
Actualizat: 28/03/2019, 07:18

Albumul „Altceva” este un proiect complex, o provocare atât pentru public, cât și pentru Ștefan Bănică. Discul poartă titlul „Altceva” pentru că aduce chiar altceva față de albumele lansate de artist până în prezent. Vor fi influențe muzicale noi, piesele de pe acest material discografic vor acoperi o paletă mai largă de gusturi și, poate, chiar de generații, genurile muzicale se vor întrepătrunde într-un mod neașteptat, într-o combinație reușită, chiar dacă la bază rămâne rock ‘n’ roll-ul.

Pentru acest nou album, Ștefan Bănică a colaborat cu artiști și oameni de studio cu care a mai lucrat și pentru alte materiale muzicale, însă are și invitați speciali, cum ar fi: Marius Moga, Berti Barbera, Flavius Teodosiu, Ciupi (Mandinga) și soprana Mediana Vlad.

În următoarea perioadă va fi extras un nou single de pe albumul „Altceva”, ce va fi promovat pe posturile de radio, dar care va beneficia și de videoclip.

„În situația actuală, când discurile nu mai sunt o provocare din punct de vedere comercial pentru casele de discuri, pentru că muzica se descarcă ilegal de pe internet, am încă norocul să am lângă mine, de ani buni, un număr fidel de spectatori, care mi-au ascultat și mi-au cumpărat muzica. Și pentru asta le mulțumesc. Respectul față de mine și față de publicul meu mă face să merg înainte, pe calea corectă, spun eu, și anume de a înregistra albume, așa cum fac de 20 de ani încoace. De fiecare dată încerc să aduc în piesele mele tot ce e mai bun, tot ce simt și gândesc. Fiecare album reprezintă o etapă din viața mea. Cel mai nou album se numește «Altceva» și chiar este altceva. Veți regăsi pe disc colaborări inedite, cu oameni la care poate nu v-ați fi așteptat, și influențe muzicale din alte genuri. Dar baza rămâne rock ‘n’ roll-ul, care, pentru mine, înseamnă bucuria de a cânta, bucuria de a trăi. Sper că va fi un album interesant prin prisma colaborărilor și a concepției, atât pentru publicul meu, cât și pentru alte generații, care, poate, nu ascultă muzica mea”, spune Ștefan Banică.

Noul disc „Altceva” va cuprinde 11 piese și un bonus track. Pentru că albumul va fi lansat în partea a doua a lunii octombrie, pentru că se apropie luna decembrie și perioada concertelor de Crăciun, Ștefan Bănică s-a gândit să vină cu un cadou în plus pentru publicul său, inserând printre piesele de pe noul album și un bonus track, care să marcheze perioada magică a sărbătorilor de iarnă, un cântec nou, ce completează piesele sale de Crăciun. Cântecul se numește „Noaptea de Crăciun” și a dat, de altfel, și titlul concertului tradițional de Crăciun al lui Ștefan Bănică din acest an – „O noapte de Crăciun cu Ștefan Bănică” – care va avea loc pe 13 și 14 decembrie, la Sala Palatului, unde se vor regăsi, în variantă live multe dintre piesele de pe noul album „Altceva”.

Albumul poate fi deja precomandat de la ProVideo accesând următorul link: http://www.provideo.ro/Catalogs/Filme/Muzica/Altceva/8792m.aspx.

De asemenea, afișul concertului de Crăciun conține un QR Code, care, scanat cu un smartphone, va conduce direct către două posibilități: comanda unui bilet pentru concertul de Crăciun 2012 și precomanda noului album Ștefan Bănică – „Altceva”. Tot în acest sens, site-ul oficial al lui Ștefan Bănică are de acum o secțiune specială pentru comenzi: http://www.stefanbanicajr.ro/#comenzi.

În strânsă legătură cu noul album, „Altceva”, ca un preambul al concertelor sale de Crăciun și din dorința de a fi aproape de publicul său, care nu poate ajunge întotdeauna la concertele de la Sala Palatului din luna decembrie, Ștefan Bănică va face un turneu în această toamnă, în lunile octombrie și noiembrie, ce va cuprinde nouă orașe: Constanța (27 octombrie, Casa de Cultură a Sindicatelor), Piatra Neamț (28 octombrie, Sala Polivalentă), Iași (29 octombrie, Sala Sporturilor), Bacău (30 octombrie, Teatrul de Vară), Craiova (10 noiembrie, Sala Sporturilor), Cluj (11 noiembrie, Casa de Cultură a Studenților), Pitești (12 noiembrie, Casa de Cultură), Brașov (13 noiembrie, Sala Sporturilor), Ploiești (17 noiembrie, Casa de Cultură).

Cu o carieră impresionantă, de peste 25 de ani, în muzică, teatru, film și televiziune, mii de concerte susținute în țară și în străinătate, 13 discuri de autor vândute în peste 500.000 de exemplare și premiate cu cinci discuri de aur și două de platină, Ștefan Bănică este unul dintre cei mai iubiți și respectați artiști români.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Decizie pentru cei care primesc pensia PRIN POȘTĂ. Anunțul venit chiar astăzi, 27 APRILIE
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Război total după lansarea filmului Buzz House! Reacția lui Selly, după acuzațiile grave la adresa...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce s-a întâmplat după ce oamenii de știință au declanșat mini-cutremure în laborator