Stephen Hawking a găsit formula secretă ce poate ajuta Anglia să câștige Cupa Mondială din Brazilia

Stephen Hawking a găsit formula secretă ce poate ajuta Anglia să câștige Cupa Mondială din Brazilia
Publicat: 29/05/2014, 20:40
Actualizat: 29/07/2014, 17:38

Celebrul savant britanic, renumit pentru teoriile sale din domeniul astrofizicii, a fost angajat de o companie de pariuri pentru a analiza datele statistice de la toate edițiile Cupei Mondiale la care Anglia s-a calificat după ce a câștigat acest trofeu în 1966. Compania britanică l-a contactat pe Stephen Hawking, în speranța că acesta va descoperi formula câștigătoare, potrivit huffingtonpost.com..

Concluzia renumitului astrofizician este următoarea: Naționala antrenată de Roy Hodgson are cele mai bune șanse de a triumfa în Brazilia dacă va evita temperaturile ridicate, va adopta agresivul sistem de joc 4-3-3 și va purta un echipament roșu.

Cu toate acestea, Stephen Hawking spune că nu va paria pe Anglia în ceea ce privește echipa câștigătoare din Brazilia și consideră că țara gazdă va câștiga turneul: „Ar fi o naivitate să treci cu vederea echipa Braziliei. Țările gazdă au câștigat 30% din Cupele Mondiale”.

Savantul britanic a utilizat principii științifice pentru a alcătui două formule de calcul. Prima dintre ele, care ține cont de mai multe variabile, descrie probabilitatea ca Anglia să câștige un meci, iar cea de-a doua vizează șansele pe care Anglia le are în cazul meciurilor care se vor încheia prin executarea loviturilor de la 11 metri.

„Încă din zorii civilizației, oamenii nu au fost mulțumiți de ideea potrivit căreia evenimentele sunt chestiuni fără legătură între ele și inexplicabile”, a declarat Stephen Hawking într-o conferință de presă organizată la Londra. „Ei au dorit mereu să înțeleagă acea ordine care stă la baza lumii. Cupa Mondială nu face excepție”, a adăugat savantul.

Stephen Hawking, care este aproape paralizat din cauza unei maladii neurodegenerative, spune că Anglia ar trebui să folosească un echipament roșu în Brazilia pentru a-și mări șansa de a câștiga competiția și să adopte sistemul de joc 4-3-3 în locul sistemului 4-4-2.

„Psihologii din Germania au descoperit că roșul ajută echipele să aibă mai multă încredere și să fie percepute ca fiind mai agresive și dominante. În mod similar, sistemul 4-3-3 are un aspect pozitiv mai pregnant, așadar echipa va avea de câștigat din motive psihologice similare. Iar șansele noastre (ale echipei Angliei, n.r.) de a câștiga cresc cu 33% dacă meciul începe la ora locală 15.00”, a adăugat astrofizicianul.

Referindu-se la loviturile de la 11 metri, Stephen Hawking consideră că secretul va consta în viteză și că jucătorii care execută acele lovituri de departajare vor avea nevoie să facă cel puțin trei pași înainte de a lovi mingea.

„Viteza nu va însemna însă nimic fără plasament. Dacă aș fi putut să-i șoptesc acest lucru lui Chris Waddle la ureche, înainte de a trimite mingea pe orbită, în 1990! Trageți la poartă mai degrabă cu latul piciorului decât cu șiretul și veți avea șanse cu 10 procente mai mari de a înscrie”, a adăugat renumitul astrofizician.

Cea de-a 20-a ediție a Cupei Mondiale de fotbal va avea loc în Brazilia în perioada 12 iunie – 13 iulie.

Stephen Hawking, renumit și pentru umorul său, spune că i-a fost mult mai greu să găsească un sens jocului de fotbal decât să explice misterele Universului: „E un joc extrem de complicat. De fapt, în comparație cu fotbalul, cred că fizica cuantică este relativ simplă”.

Stephen Hawking, care se deplasează cu ajutorul unui scaun cu rotile și comunică prin intermediul unui computer și a unui sintetizator vocal, a fost diagnosticat cu o maladie neuronală degenerativă (scleroză laterală amiotrofică) la vârsta de 21 de ani, iar medicii i-au spus în acel moment că mai avea de trăit cel mult doi sau trei ani. Ajuns în prezent la vârsta de 72 de ani, Stephen Hawking este unul dintre cei mai apreciați oameni de știință din lume, fiind cunoscut pentru lucrările sale despre găurile negre și pentru cartea sa „Scurtă istorie a timpului” („A Brief History of Time”), devenită un bestseller internațional.

Fostul șef al catedrei de matematică de la Universitatea Cambridge, un post deținut în trecut și de Isaac Newton, a fost de multe ori criticat în trecut din cauza comentariilor sale despre religie.

Cartea sa intitulată „The Grand Design”, lansată în 2010, a provocat un scandal uriaș în rândul liderilor religioși, deoarece Hawking susținea în acest volum că nu este nevoie de o forță divină pentru a explica apariția Universului.

Stephen Hawking, renumit pe plan mondial pentru lucrările sale despre univers și gravitație, este autorul volumului „Scurtă istorie a timpului” (publicat și de Humanitas, în 2004), una dintre cele mai de succes cărți din literatura științifică, și al volumului „George și cheia secretă a universului” (apărut și la Humanitas, în 2009).

Stephen Hawking a primit titlul de Comandor al Imperiului Britanic în 1982 și este membru al Academiei de științe americane.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului