Steven Spielberg critică filmele produse de Netflix: „Nu merită să fie nominalizate la Oscar. Sunt producții de televiziune”

Redactor:
Silviu Bănilă
Steven Spielberg critică filmele produse de Netflix: „Nu merită să fie nominalizate la Oscar. Sunt producții de televiziune”
Detalii pe gândul

În ultimul an, filmele produse de Netflix au reușit să atragă atât criticile lui Christopher Nolan, regizorul superproducției de război „Dunkirk”, cât și atenția negativă a organizatorilor festivalului de film de la Cannes, care au interzis participarea peliculelor Netflix în competiție, scrie independent.co.uk.

„Nu cred că filmele care dobândesc doar câteva calificări, în anumite cinematografe, în mai puțin de o săptămână, ar trebui să se califice pentru nominalizarea la Oscar”, a declarat Steven Spielberg pentru ITV News, manifestându-și îngrijorarea că filmele independente „sar” peste lansarea cinematografică, pentru a fi prezentate exclusiv în rețele de streaming precum Amazon, Hului sau Netflix.

Spielberg a mai spus: „Tot mai puțini regizori se vor strădui să strângă bani sau să concureze la Sundance și nu vor mai reuși să obțină calificările necesare pentru lansarea filmelor în cinematografe. Tot mai mulți regizori vor permite SVOD-ului (Streaming Video On-Demand) să le finanțeze filmele, cu promisiunea unei lansări cinematografice de foarte scurtă durată, pentru a se califica pentru premii mai mari. De fapt, în momentul în care accepți un format de televiziune, devii un film de televiziune”.

Spielberg a adăugat că televiziunea este mai influentă ca niciodată, dar a promis că nu va urma exemplul unor nume mari din industrie, precum Martin Scorsese și frații Coen, care au produs conținut exclusiv pentru Netflix.

Regizorul american și-a exprimat opinia potrivit căreia filmele produse de Netflix ar merita să fie prezente în competiția pentru Emmy, nu pentru Oscar.

Anul acesta, Mary J. Blige a obținut o nominalizare la Oscar, categoria cea mai bună actriță în rol secundar, pentru rolul din „Mudbound”, un film produs de Netflix.

×
Inchide