Știai că?… Află totul despre #OhRamona cu Cristina Jacob și Bogdan Iancu

Redactor:
Departamentul Life
Știai că?… Află totul despre #OhRamona cu Cristina Jacob și Bogdan Iancu
"Oh, Ramona!". Comedia va fi lansată pe 14 februarie 2019. Interviu cu regizorul Cristina Jacob și actorul Bogdan Iancu, despre cum a ajuns un bestseller românesc pe ecrane

„Râzi, plângi și te inspiră către alte lucruri faine”, spune regizorul Cristina Jacob despre „Oh, Ramona!”. „Oameni vor putea să fie empatici cu personajele acelea. Toți am trecut prin lucruri, ori jenante, ori dureroase sau amuzante în adolescență. Cred că ăsta e atuul filmului,” a completat Bogdan Iancu.

Bogdan Iancu era licean când a jucat în „Oh, Ramona”. S-a născut la 7 noiembrie 1999 în Bucuresti, iar primul contact cu industria media l-a avut la vârsta de 4 ani, când a filmat o reclamă la ciocolată. În 2009, a debutat în film cu un rol în „Ho, ho, ho!”. De atunci a mai jucat și în „Condamnat la viață/ A Farewell To Fools”, alături de Gerard Depardieu și Harvey Keitel.

„La casting, Bogdan a venit fără să fi învățat textul și inițial nu am vrut să îl iau în considerare, pentru că mi s-a părut că nu-l interesează,” povestește Cristina Jacob. „În ziua respectivă am avut două teze la școală. Învățasem și textul dar, când am ajuns la probă, mi-am luat blocaj,” râde acum Bogdan Iancu.

„Tu aveai o naivitate și o puritate pe care e greu să o joci, mai atunci, la 16 ani și era greu să convingi spectatorii că două fete ca Ramona și Anemona se pot îndrăgosti în același timp de cineva care nu are lucrurile astea.(…) Nu arătăm nuditate, mai mult îl vedem pe Bogdan. Piele, mai puțin. În rest e foarte multă creativitate… papaya…” a spus Cristina Jacob. „Doar publicul va hotărâ dacă va exista și o continuare pentru «Oh, Ramona!». Și când am făcut «Selfie» eram întrebată dacă o să existe o continuare, dar până nu am văzut răspunsul spectatorilor, nu am putut să spun. Dacă veți veni în număr mare la film, o să știm că vreți să vedeți ce se întâmplă în continuare”.

Cei doi au povestit despre primul sărut din viață. Pentru Bogdan Iancu s-a întâmplat pentru filmarea unui videoclip când avea 11 ani și i se cerea să filmeze un sărut cu partenera de platou care avea 12 ani. Cristina e convinsă că primul ei sărut a fost la 9 ani când a văzut „Titanic”: „N-a fost chiar sărut, dar a fost pupat,” spune ea.

„Am avut de adaptat cartea care are 400-500 de pagini într-un film mai scurt de două ore. A trebuit să renunțăm la multe lucruri și ne-am concentrat mai mult asupra relației personajului Andrei cu cele două fete, Ramona și Anemona,” a răspuns Cristina Jacob celor care au întrebat ce diferențe sunt între filmul pe care îl va lansa și cartea de la care a pornit.

„Filmul este în limba engleză pentru că este o poveste universală. Un băiat iubea o fată și apoi iubea două. În al doilea rând, am avut acces la actori foarte buni care vorbeau engleză și era o ocazie să facem acest lucru. În plus, adolescenții cărora ne adresăm sunt obișnuiți să vadă filme în engleză.(…) Când m-am apucat să fac filme, imediat după facultate, eram mai aproape de vârsta adolescenței și mi s-a părut că pot să spun mai ușor poveștile cu care mă identific, cu lucrurile pe care le-am trăit,” spune Cristina. .

„Un film despre noua generație de tineri români, dar europeni, globali, care trăiesc – la bine și la rău – după modele și stiluri de comportament vestice, indiferent unde s-ar afla,” explică Cristina Jacob, regizorul filmului. „Viața lor, a celor din jurul nostru, este pe zi ce trece tot mai occidentală. Produsele pe care le consumăm (inclusiv cele culturale), mentalitățile și comportamentele, totul se transformă în contextul globalizării. Până și vocabularul, tot mai romglez, ne arată forța acestui fenomen. Pot fi de acord sau nu, însă trebuie să depun mărturie prin film despre epoca în care trăim.”

„Cel mai bine e să vedeți filmul în sala de cinema, cu sunetul și atmosfera din sală, e experiența cea mai bună, când se stinge lumina în sală. E o comedie, e despre perioada adolescenței noastre, momente prin care am trecut toți. Sunt și lucruri care te fac să râzi și lucruri care te fac să plângi. Cred, pentru că sunt și câteva secvențe de dramă. Cred că e un bun început de seară pentru acea perioadă. Și nu numai, și dacă nu e Valentine´s Day, vrei să ai o seară simpatică alături de cineva drag, mergeți să vedeți filmul!,” afirmă Cristina.

Filmul este ecranizarea primului bestseller românesc, romanul autobiografic „Suge-o, Ramona!” a lui Andrei Ciobanu, care semnează și scenariul alături de Alex Coteț și Cristina Jacob. În viziunea și execuția regizorului, povestea devine un film fără limitări culturale, fără granițe geografice și lingvistice, pentru o generație care trăiește planetar experiențele irepetabile ale adolescenței.

Regizorul a optat pentru o echipă internațională de actori talentați: Bogdan Iancu, Aggy K. Adams, Holly Horne, Basil Eidenbenz, Leonardo Boudreau, Andromeda Godfrey, Melanie Ebanks, alături de Smiley, Feli, Andrei Ciobanu, Cristina Ich, Laura Giurcanu, Gina Pistol, Gabriel Jugaru, Howard Dell și Alex Coteț.

Așteptată, deopotrivă, de fanii cărții lui Andrei Ciobanu și de cei ai filmelor „Selfie” și „Selfie 69” ale Cristinei Iacob, comedia „Oh, Ramona!” va fi lansată în cinematografele din toată țara pe 14 februarie 2019, de Ziua Îndrăgostiților.

Cristina Jacob este regizor și scenarist, autoarea comediilor „#Selfie” (2014) și „#Selfie69” (2016), filmele românești cu cel mai mare număr de spectatori în 2014, respectiv 2016. „#Selfie” a fost cel mai bun debut regizoral de după 1989, din punct de vedere al numărului record de spectatori veniți la cinema (102.000 de intrări în numai 20 de săptămâni). Dintre peliculele ultimilor 16 ani, „#Selfie69” rămâne filmul românesc pentru care au intrat în cinematografe cei mai mulți spectatori.

Cristina Jacob a absolvit un masterat în cinematografie în cadrul London Film School (2014) și e licențiată în regie de film (2012) ca șefă de promoție. Ea a mai lansat, în 2015, „Poveste de dragoste / Love is a story” (2015), cu Dragoș Bucur și Raluca Aprodu. Filmul a fost selectat în festivaluri precum Montreal World Film Festival (Canada), Festival International du Film d’Amour de Mons (Belgia) și Portobello Film Festival (Marea Britanie). „Nașu”” (mediu-metraj, 2012), „Zestrea” (scurtmetraj, 2011), „Mircea Veroiu” (documentar, 2010) și „Raport despre indiferență” (scurtmetraj, 2010) sunt alte câteva titluri semnate de Cristina.

Scurtmetrajul „Zestrea” a fost selecționat la Cannes Short Film Corner, Festivalul internațional de film DaKINO, Festivalul internațional de film studențesc CineMAiubit și Ruby Mountain Film Festival (SUA), unde a câștigat Premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj studențesc.

 

Inchide