Supărarea unui crescător de vite pe vedetele de cinema: „Hai să ne gândim de unde ne luăm informațiile! Voi ce pregătire aveți?” – VIDEO

Supărarea unui crescător de vite pe vedetele de cinema: „Hai să ne gândim de unde ne luăm informațiile! Voi ce pregătire aveți? - VIDEO
Publicat: 08/01/2020, 08:33

Într-un clip video postat pe pagina de FacebookDry Bottom Farms, Goble își manifestă supărarea pe ipocrizia actorilor și organizatorilor petrecerii, în condițiile în care avioanele sau mașinile cu care invitații au ajuns la eveniment ar genera o amprentă de carbon uriașă, mult mai mare decât cea a unei singure vaci de carne.

Vedetele care au participat la evenimentul HFPA de la Beverly Hilton, din Beverly Hills, California, s-au delectat cu meniuri bazate pe ciuperci, rizotto și supă rece de sfeclă de zahăr.

„Nu are niciun sens. Să spunem că sunt 2.000 de persoane (n.r. – la petrecerea HFPA). Dacă fiecare ar fi primit la masă o cantitate mică de carne de vită, s-ar fi consumat până într-o sută de kilograme. Asta nu înseamnă nici măcar o vacă. Multe din carcasele noastre cântăresc sute de kilograme. Pe de altă parte, câți dintre invitați au venit cu avioane private la acea petrecere? Care este amprenta de carbon a unui jet? Să spunem că 100 de actori au zburat spre Hollywood, fiecare într-un avion privat și să spunem că media unui astfel de zbor este de două ore. Acele avioane ar fi emis circa 18 tone de dioxid de carbon în atmosferă”, explică crescătorul.

El face un calcul și al amprentei de carbon a autovehiculelor cu care invitații ar fi ajuns la eveniment, în cazul în care nu ar fi dispus de avioane private. Calculul este genial.

„Să ne gândim că alții au venit cu mașinile la petrecere. Să spunem că au fost 1.000 de mașini care au dus invitații la eveniment. Să presupunem că fiecare a parcurs cam 30 de kilometri până la locație. Și aici vorbim de aproape 10 tone de dioxid de carbon emise în atmosferă. Și asta pentru un singur drum. Dus-întors s-ar fi dublat amprenta de carbon. Să nu mai vorbim de încălzirea și răcirea clădirii și toate celelale lucruri care contribuie și ele la amprenta de carbon”, a continuat supărat văcarul.

El a explicat că, în comparație, o vacă emite în atmosferă, anual, cam 100 de kilograme de dioxid de carbon.

Goble susține că această campanie este una ipocrită, mai ales că mulți dintre contestatari nu au pregătirea științifică necesară pentru a face calculele privind emisiile de carbon.

„Și dacă ar fi să ne luăm după cei care ne critică și spun că o vacă emite anual de 23 de ori mai mult dioxid de carbon, și tot mică rămâne amprenta, cam 2,5 tone pe an”, a adăugat sursa citată. „Sper că sunt destul de mulți oameni care înțeleg că toată povestea nu a fost altceva decât un hocus-pocus. Ultimul lucru pe care trebuie să-l faci este să crezi un actor sau o celebritate. În ce constră pregătirea lor? Teatru? Nu sunt împotriva teatrului, dar pregătirea voastră nu este în climatologie, agronomie, agricultură sau resurse naturale. Hai să ne gândim de unde ne luăm informațiile”.

Imaginea de mare poluator pe care ar avea-o industria producătoare de carne din SUA derivă din sectorul de creștere a vacilor. Bovinele emit metan ca parte a procesului lor normal de digestie. Marii retaileri și investitori au început deja să pună presiune pe producătorii de carne, cât și pe procesatori, astfel încât să-și reducă amprenta de carbon. Tyson Foods Inc și Cargill Inc. deja promit ținte promițătoare în reducerea emisiilor.

Pentru prima dată în cele 77 de ediții ale Globurilor de Aur, cu ocazia „petrecerii anului” dată de HFPA în cinstea evenimentului, cei peste 1.300 de invitați au consumat mâncare având ca bază exclusiv produsele vegetale.

Sursa FOTO (colaj): Leonardo DiCaprio – Twitter / Dry Bottom Farms – Facebook

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului