Tânărul de 30 de ani care vrea să revoluționeze educația din România

Redactor:
Liviu Mihai
Tânărul de 30 de ani care vrea să revoluționeze educația din România
Alexandru Holicov, un tânăr de 30 de ani din Iași, și-a propus să revoluționeze sistemul de învățământ din România dezvoltând o platformă care pune la aceeași masă profesorii, elevii și părinții. Rezultatele Adservio de până acum par să îi dea dreptate: note mai mari, absențe mai puține și tot mai multe școli interesate de proiect.

„La 18 ani și jumătate, când am intrat la Facultatea de Construcții, m-am apucat de business. Cumva cred că e în sânge, avem o familie destul de mare și cam toți suntem antreprenori. Am avut o firmă de leasing, acela a fost primul business”, povestește tânărul antreprenor. „Am făcut asta vreo doi ani de zile, după care am realizat câteva investiții în imobiliare, iar în 2008 am început proiectul Adservio. Am pornit de la o idee, nu am avut exemple pe care să le urmăm, am luat-o practic de le zero.”

Adservio este o platformă online de management școlar care conectează toate persoanele și instituțiile implicate în actul de educare. Cu alte cuvinte, este vorba despre un program care permite acordarea de note, însemnarea absențelor, calcularea mediei în timp real, realizarea unor statistici despre evoluția elevului sau performanțele sale în raport cu ceilalți și multe altele. Toate acestea sunt vizibile pentru profesori, elevi și părinți în egală măsură.

În timpul celor șapte ani de activitate, Alexandru Holicov a observat o serie de efecte pozitive în unitățile de învățământ unde Adservio a fost utilizat constant de toate cadrele didactice. Astfel, părțile implicate au devenit mai responsabile vizavi de actul didactic – părinții, profesorii și elevii s-au implicat mai mult în procesul de educație. În unele unități de învățământ s-au înregistrat cu până la 63% mai puține absențe, iar media pe unitate școlară a crescut cu un punct, de pildă de la 7 la 8.

În noiembrie 2008 au realizat un focus grup înainte de a implementa platforma în liceul Vasile Alecsandri din Iași. „La momentul acela nu aveam aproape nimic, era o idee și o prezentare în PowerPoint în care arătam noi cum ar trebui să funcționeze platforma odată instalată.”

Directorul instituției a fost interesat de idee, mai ales că Alexandru Holicov și vărul său, asociat în business, absolviseră liceul respectiv. „Am dotat fiecare sală de clasă cu un calculator; erau niște calculatoare speciale, gândite de noi, mă vedeam un fel de Steve Jobs. Am cumpărat monitoare, plăci de bază și alte componente și am construit calculatoarele. Problema e că la început aveau carcase din plexiglas și s-au stricat imediat; am început apoi să le facem dintr-un metal dur.” În septembrie 2008, au lansat oficial platforma într-o unitate de învățământ.

Citește în continuare pe Business Magazin.

Un nou TUN financiar dat de Gigi Becali în plină criză de coronavirus. Patronul de...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
FOTO. Daniela Crudu, imaginile pe care le-ar vrea șterse: cum arăta fără operații estetice! Nu...
FOTO. Sandra Izbașa, în costum de baie! Imagini hot cu fosta gimnastă: arată fabulos la...
Ce salarii sunt în Poliție – cât câștigă lunar un subofițer și cât primește un...
Începe „Rabla pentru electrocasnice”. Iata valoarea voucherului pentru fiecare dintre echipamente finanţate
Guvernul danez, somat să exhumeze milioanele de nurci din gropile comune. Cazul provoacă noi tensiuni...
România, lovită năprasnic de un ciclon! Va fi prăpăd. Vin ninsorile
Tatăl Ralucăi Pastramă și-a ieșit din minți după ce a aflat că fiica sa a...
REGINA care nu se putea abţine să FACĂ sex. După ce PRINDEA un bărbat...
ȘOCANT! Mihai Malaimare, la un pas de a-și pierde viața! Cum era să moară îndrăgitul...
Anunțul lui Nelu Tătaru în noapte pentru milioane de români. Cum vine vaccinul
Nu China, ci altă țară este sursa coronavirusului care a bulversat planeta. Noile dovezi
Simptomul înșelător al COVID-19, pe care pacienții nu-l observă. Semnalul de alarmă tras de medicul...
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Viaţa tumultoasă a unuia dintre cei mai bogaţi oameni din lume. A crescut în orfelinat,...
Cum a fost surprinsă Loredana Groza ieșind de la salon! Artista arată demențial la 50...
Inchide